Milyen lesz így a tésztám?
Sziasztok!
Lehet úgy linzertésztát készíteni, hogy vaj helyett 2 doboz natúr joghurt kerül bele? Emellett lenne még 3 tojássárgája és egy pici kókuszzsír is
Én is elég szkeptikus vagyok s csatlakozom az előttem szólóhoz, ha nem akarok hozzáadott zsírt használni, én is piskótát sütök, abba nem kell. Sokat sütök s a szükséges zsírt nem szedhetem ki a tésztákból, mert az elrontja az egészet.
Vannak zsírszegényebb, joghurtos sütik, olyat süthetsz, de akkor keress bevált receptet. A joghurt olyan nagyon távol áll a tömény zsiradéktól (jobbára víz), hogy nagy tapasztalattal is elég nehéz lehet extrapolálni, milyen lesz az eredmény.
Ha linzer tésztát akarsz sütni , a vaj helyett használhatsz kókusz zsírt egy evőkanál joghurttal.
Készíthetsz kevert tésztát 1 pohár joghurtot, 2 pohár lisztet, fél pohár olajat, fél pohár cukrot, 2 db tojást, 1 mokkáskanál szódabikarbónát keverj össze, szórd meg kockára vágott almával. Süsd tűpróbáig.
Csak csendesen jegyzem meg, hogy a kókuszzsír egyáltalán nem olyan egészséges,mint azt egyesek gondolják.
A kókuszolajban található zsírok 82 százaléka telített. Míg a sertészsírban 39 százalék, a vajban 63 százalék ez az arány.
Ezt a "receptet" ne ajánld senkinek sem, még magadnak sem.
Ebből semmi jó nem fog kisülni.
csinálj egy normális linzertésztát, csinálj kicsi sütiket belőle, és naponta egyél meg belőle 2 darabot.Ennyivel nem vétesz semmilyen fogyókúra ellen.
A linzer nagyon sokáig eláll egy jól zárható dobozban.
De féladagot is készíthetsz, vagy az egész adag felét le is fagyaszthatod.Bármikor előveheted, kiengedve ugyanúgy nyújthatod, szaggathatod, mint újkorában.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!