Mitől lesz mindig beton kemény az élesztős tésztám?
Figyelt kérdés
2013. okt. 25. 16:38
1/9 anonim 



válasza:





Nem jók a hozzávalók aránya.
Kevés a liszthez képest az élesztő.
Nem dagasztod, keleszted meg rendesen.
Nem jó hőfokon sütöd.
2/9 anonim 



válasza:





Keméény ? :O Mindenből annyit teszel bele ,amennyit ír a recept ?
3/9 A kérdező kommentje:
mindenből annyit teszek bele, amennyit a recept ír és úgy csinálom ahogy írja már direkt odafigyelek, hogy pontos legyek de így is olyan tömör és kemény hogy alig lehet megrágni.....
2013. okt. 25. 16:47
4/9 A kérdező kommentje:
ja és meg tudom puhítani valahogy? a meleg vizes konyharuha és a mikróban melegítéstől sem puhul....:( én ezt nem értem...
2013. okt. 25. 16:56
5/9 anonim 



válasza:





vajjal, tejjel, tejföllel tudsz rajta lágyítani
én sosem nézem az arányokat, tapintásra és érzésre csinálom
6/9 anonim 



válasza:





Sztem kevés a folyadék benne,lágyabb tésztát kell gyúrni.És sokáig kell keleszteni,sztem.
7/9 A kérdező kommentje:
úgy értem a már kisült tésztán mivel tudok segíteni?
2013. okt. 25. 16:59
8/9 anonim 



válasza:





Írd be a receptet, akkor meg lehet mondani, hogy az jó-e.
Ha kemény a kisült tészta, akkor vagy a recept rossz, vagy nem kelt meg rendesen (esetleg az élesztö rossz), vagy a sütöd nem jó (túl lassan süt, és kiszárad).
Utólag kijavítani nem lehet. Esetleg ha csak kiszáradt, de rendesen megkelt, akkor felszeletelve csinálhatsz belöle máglyarakást.
9/9 A kérdező kommentje:
a pizzából?:D
ez a recept volt.Hozzávalók:
60 dkg liszt
2/3 csomag friss élesztő
1,5 dl tej
2,5 dl langyos víz
3 evőkanál olaj
só, cukor
2013. okt. 25. 17:16
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!