Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan kell tejberizst készíte...

Hogyan kell tejberizst készíteni hogy ne legyen beton kemény? Olyan "menzásat" szeretnék! Vizet tenni kel bele?

Figyelt kérdés
Pontos arányokra és receptre vagyok kíváncsi,mert nekem állandóan kemény lesz!:(

2013. márc. 18. 14:49
 1/1 anonim ***** válasza:

Sosem főztem dekára!

Ha már kész, és akkor melegen egy kicsit hígabb, mint a bekavart nokedli-tészta, akkor jó. Ugyanis ahogyan hűl, dermed, közben keményedik is.


Vagyis, ha megfőzted (=a rizs már puha), és úgy látod, akkor tölts még hozzá tejet/vizet, egy pár pillanatig forrald még vele. Utána zárd el alatta a gázt, elvileg akkor már jónak kell lennie!

2013. márc. 18. 15:54
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!