Pudingos tejberizst szoktam főzni, és folyton odakozmál. Hogyan főzzem, hogy ne éjen le?
Figyelt kérdés
2012. nov. 13. 13:28
1/10 A kérdező kommentje:
Hogyan főzzem,hogy ne égjen le?
2012. nov. 13. 13:32
2/10 anonim válasza:
Kérdés, hogy mi módon főzöd és, hogy a pudingot mikor öntöd hozzá?
3/10 A kérdező kommentje:
Először megfőzöm a rizst vízbe,majd amikor megfőtt hozzáöntöm a tejet és azzal felforralom,ekkor adom hozzá a pudingporral kikivert cukrot és tejet,és belekeverem,picit főzöm vele ameddig be nem sűrűsödik,na ilyenkor ég le.Pedig kevergetem.
2012. nov. 13. 14:01
4/10 anonim válasza:
Úgy tanultam, hogy azt az edényt, amiben tejet forralok, semmi másra ne használjam, különben a tej minden egyes alkalommal odakozmál benne.
Kérdés, hogy neked is van-e külön erre való edényed és abban készíted, vagy csak előkapsz valamit, és felrakod benne?
5/10 sippara válasza:
"random" edényben forralom a tejet, de eddig még nem volt gond belőle.
Ahogyan mi csináljuk: fele-fele arányban kevert tejben és vízben felrakod a rizst főni, a végén a vízzel és/vagy tejjel kikevert pudingport hozzáöntöd és kevergeted. Kis láng, nagy odafigyelés, ha folyamatosan kevergeted, nem tud leégni.
(egyébként ha vízben főzöd, mitől TEJBErizs?)
6/10 anonim válasza:
A cukor a bibi, azt csak a legvégén rakd bele, akkor nem kozmál oda, és a tál aljára egy pici vizet tegyél.
7/10 A kérdező kommentje:
Azért tejberizs mert utána főzöm fel a tejjel.Volt régebben ,hogy csak vízzel és pudingporral(csokis) készítettem,amikor még a gyerekem tejérzékeny volt,de azóta már kinőtte,és most már tejjel készítem.Nekünk nem gázlángon fő hanem elektromos lapon.Igaz nincsen külön tejeslábosom,akkor beszerzek egyet.
2012. nov. 13. 14:53
8/10 Juili válasza:
A tejnek külön lábos kell, és mindig öblítsd ki vízzel használat előtt. A legjobb, ha beruházol egy dupla aljú edényre. Nekünk is van egy 2 literes, soha nem ég oda benne semmi. A sütik krémjeit is abban főzzük.
9/10 anonim válasza:
én elektromos párolóban készítem, abban semmi nem kozmál le, hiszen a gőz stabilan 100 fokos, de amíg nem volt ilyenem, régen úgy készítettem, ahogy a nagyim tanította, hogy a lábas aljára vizet öntök (nem sokat, de a szimpla kiöblítés nem elég), és azután a tejet, meg a többit... így többnyire nem kapott oda, de csak többnyire, mert azért előfordult így is néha:) amúgy a cukor a ludas, amiatt ég le az alja, azt csak a végén tanácsos beletenni - elvileg -, gyakorlatilag meg finomabb az egész, ha eleve cukrozott, vaniliás tejjel szívják meg magukat a rizsszemek:)
10/10 anonim válasza:
lassúfőzőben is nagyon finom a tejberizs, pláne ha pudinggal együtt készül! kevergezni se kell. csak zutty bele mindent, kivéve a vaniliás pudingpert, mert azt kb félidőben teszem hozzá, egyszer megkeverem, és lefedve hagyom, hogy a rizs felszívja az összes folyadékot... finom, selymesen krémes lesz így a rizs, és jó vaniliás :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!