Nagyon elcsesztem a tejberizst?
Figyelt kérdés
Életem talán 3. tejberizsét kreáltam, de az a baj, hogy nagyon felszívta a rizs a tejet. Valamit lehet vele csinálni hogy jó legyen?2012. ápr. 29. 14:18
2/7 A kérdező kommentje:
kb 10 perce lett kész. Öntsek hozzá tejet és forraljam újra?
2012. ápr. 29. 14:23
3/7 anonim válasza:
akkor jó, ha szinte nincs leve. De ha több tejjel szereted, akkor önts hozzá még tejet.
4/7 A kérdező kommentje:
megnéztem és kb 2 deci tej van még,azzal meg nem váltom meg a világot,szóval ráhagytam.
2012. ápr. 29. 14:34
5/7 anonim válasza:
keverd be szörppel, lekvárral az is lazítja és fonom is. Vagy üss bele 2 tojást és csinálj rizskoh-t
6/7 anonim válasza:
Újra ne forralj, mert ugyanúgy besűrűsödik.
Ha hidegen keversz bele tejet, akkor fellazítja egy kicsit.
Legközelebb 5-6 szoros folyadék mennyiséggel számolj, attól függően, milyen a rizs.
Tehát pl ha kell bő 1 liter tejbegríz, akkor az 1 liter tej, (vagy nagyja tej, kicsi víz, ki hogy szokta) és max. 2 dl-nyi rizs.
+ kis só, cukor, vaníliás cukor.
7/7 anonim válasza:
Szerintem is rizskókot csinálj belőle.
Tojás fehérjét és sárgáját válaszd szét, a fehérjét verd fel habbá, a sárgáját simára keverve keverd bele, majd a felvert fehérjét is. Tedd be a sütőbe. És persze süsd meg:) Finom ha kensz a tetejére lekvárt mikor kész.
Azért jó habbá verni a fehérjét, mert még lazább lesz tőle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!