Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Nagyon elcsesztem a tejberizst?

Nagyon elcsesztem a tejberizst?

Figyelt kérdés
Életem talán 3. tejberizsét kreáltam, de az a baj, hogy nagyon felszívta a rizs a tejet. Valamit lehet vele csinálni hogy jó legyen?

2012. ápr. 29. 14:18
 1/7 anonim válasza:
Öntsél még hozzá tejet, ha van.
2012. ápr. 29. 14:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 A kérdező kommentje:
kb 10 perce lett kész. Öntsek hozzá tejet és forraljam újra?
2012. ápr. 29. 14:23
 3/7 anonim ***** válasza:
akkor jó, ha szinte nincs leve. De ha több tejjel szereted, akkor önts hozzá még tejet.
2012. ápr. 29. 14:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 A kérdező kommentje:
megnéztem és kb 2 deci tej van még,azzal meg nem váltom meg a világot,szóval ráhagytam.
2012. ápr. 29. 14:34
 5/7 anonim ***** válasza:
keverd be szörppel, lekvárral az is lazítja és fonom is. Vagy üss bele 2 tojást és csinálj rizskoh-t
2012. ápr. 29. 14:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim ***** válasza:

Újra ne forralj, mert ugyanúgy besűrűsödik.

Ha hidegen keversz bele tejet, akkor fellazítja egy kicsit.


Legközelebb 5-6 szoros folyadék mennyiséggel számolj, attól függően, milyen a rizs.

Tehát pl ha kell bő 1 liter tejbegríz, akkor az 1 liter tej, (vagy nagyja tej, kicsi víz, ki hogy szokta) és max. 2 dl-nyi rizs.

+ kis só, cukor, vaníliás cukor.

2012. ápr. 29. 15:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 anonim ***** válasza:

Szerintem is rizskókot csinálj belőle.

Tojás fehérjét és sárgáját válaszd szét, a fehérjét verd fel habbá, a sárgáját simára keverve keverd bele, majd a felvert fehérjét is. Tedd be a sütőbe. És persze süsd meg:) Finom ha kensz a tetejére lekvárt mikor kész.

Azért jó habbá verni a fehérjét, mert még lazább lesz tőle.

2012. ápr. 29. 15:25
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!