Van tapasztalatotok a rizsfőző edényről, mennyire fő át benne a rizs? Nem marad a közepe kemény és tejberizst is lehet benne főzni?
Nekem egy 15 éves ősöreg rizsfőzöm van, de még mindig szuper.Rendesen megfő benne a rizs és soha nem ragad össze.(Ha ragadósat akarok megfőzöm a tűzhelyen:D).Ha elromlik biztos szerzek másikat.
Tejberizst már próbáltam benne főzni, de nekem furi lett és folyton ki akart futni.Végig ugyan úgy ott kellett állni mellette.
A rizsfőzőben tökéletesen átfő a rizs, pont emiatt készítették ezt a speciális főzőedényt!
A használati utasításban benne van, hogy 10-15 perc (mennyiségtől függően) főzés után 10-15 percig a melegentartó funkcióval még fedő alatt párolni kell a rizst, így fő át teljesen.
Lehet benne tejberizst is főzni, sőt más ételeket is (tésztát, rizst csirkével, stb.), sőt még kenyeret is lehet benne sütni!... :-))
A TEJBERIZS így készül :
- 1 csésze rizst és 2 csésze vízet tegyél a főzőedénybe és főzd meg a rizst...
- mikor átkapcsol a készülék főzésről melegentartó funkcióra, akkor keverd át a rizst és önts hozzá 4 csésze tejet, tegyél hozzá cukrot, őrölt fahéjat, mazsolát és újra kapcsold be a "főző"-funkciót...
- állandó kevergetés mellett főzd meg a tejberizst...
Érdemes a tejberizshez olyan rizst venni, amelyik nem a "hosszúszemű, pergő" (jázmin) rizs, hanem az aprószemű, kerek fajta (olcsóbb), ami főzésnél ragacsosabb lesz, mert ettől pudingosabb lesz a tejberizs!
Itt a YouTube videó róla :
http://www.youtube.com/watch?v=SCQqyVidXy0
Érdemes rákeresni a "RICE COOKER" kifejezésre a YouTube-on, rengeteg videó van fenn a használatáról, sok jó receptet lehet találni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!