Ti hogy főzitek a tejbegrízt? Úgy mint a tejberizst?
Odateszem a tejet melegedni, közben kimérem a búzadarát.
1 liter tejhez 9-10 dkg búzadara kell.
Nem lesz híg!
Ez pont az a mennyiség, hogy ha megfő, és hűl egy kicsit, pont jó lesz az állaga, nem áll be, mint a cement.
Mikor majdnem fő a tej, beleszórom a búzadarát, habverővel kevergetem.
Aztán sűrűn bele keverek, nehogy leégjen, vagy összeálljon.
Mikor felfőtt, főzőm még vagy 6-8 percig, hagy dagadjon.
Teszek bele minimális sót, sok cukrot, vaníliás cukrot, esetleg reszelek bele citromhéjat.
Ezekkel összefőzöm (fél perc) és kész.
Én általában csak 1 adagot főzök egyszerre. Fogok egy félliteres bögrét és mikróban felforralom a tejet.
Aztán, ha felforrt megy egy lábasba és a gázra, ekkor a forró tejben elkeverek 2 ek cukrot, majd jöhet 5 ek gríz és addig keverem, míg meg nem duzzad/be nem sűrűsödik. Így kb 5 perc alatt kész is :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!