Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Ti hogy főzitek a tejbegrízt?...

Ti hogy főzitek a tejbegrízt? Úgy mint a tejberizst?

Figyelt kérdés
2013. febr. 3. 10:20
 1/6 Joshy Ca$h ***** válasza:
Úgy tudom a tejberizshez tesznek vizet is.
2013. febr. 3. 10:34
 2/6 anonim ***** válasza:
34%

Odateszem a tejet melegedni, közben kimérem a búzadarát.

1 liter tejhez 9-10 dkg búzadara kell.

Nem lesz híg!

Ez pont az a mennyiség, hogy ha megfő, és hűl egy kicsit, pont jó lesz az állaga, nem áll be, mint a cement.

Mikor majdnem fő a tej, beleszórom a búzadarát, habverővel kevergetem.

Aztán sűrűn bele keverek, nehogy leégjen, vagy összeálljon.

Mikor felfőtt, főzőm még vagy 6-8 percig, hagy dagadjon.

Teszek bele minimális sót, sok cukrot, vaníliás cukrot, esetleg reszelek bele citromhéjat.

Ezekkel összefőzöm (fél perc) és kész.

2013. febr. 3. 10:38
 3/6 anonim ***** válasza:
36%
1dl tejhez 1 evokanal buzadara es egy teaskanal cukor -mi nem szoktunk kakaot, fahejat tenni ra, ezert a cukor bele- es egyszerre teszem fel, tehat a hideg tejbe bele a dara es lassu tuzon, amig kezd besurusodni.
2013. febr. 3. 10:41
 4/6 anonim ***** válasza:
0%
Én is úgy fözöm, mint a ma 10:41 válaszoló, az arányok is igy jók, és ha a hideg tejbe teszed a grizt, akkor soha nem lesz csomós.
2013. febr. 3. 10:58
 5/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm,azt hittem a grízt először vízben meg kell főzni.
2013. febr. 3. 11:06
 6/6 anonim ***** válasza:

Én általában csak 1 adagot főzök egyszerre. Fogok egy félliteres bögrét és mikróban felforralom a tejet.

Aztán, ha felforrt megy egy lábasba és a gázra, ekkor a forró tejben elkeverek 2 ek cukrot, majd jöhet 5 ek gríz és addig keverem, míg meg nem duzzad/be nem sűrűsödik. Így kb 5 perc alatt kész is :D

2013. febr. 4. 12:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!