Hogyan kell sült tejberizst-tejbegrizt készíteni?
Tejberizs
Hozzávalók (4 személyre):
20 dkg rizs
4 dkg vaj
tej
cukor
só
A rizst öntsd fel annyi vízzel, amennyi éppen ellepi, add hozzá a vajat, gyengén sózd meg, s lassú tűzön (időnként megkeverve) főzd, amíg a rizs fel nem szívja a vizet. Ekkor öntsd fel annyi tejjel, amennyi ellepi, s lassan főzd tovább (ha a folyadék előbb főne el, minthogy a rizs megpuhul, adj még hozzá tejet). Amikor a rizs már puha, s felesleges folyadék sincs rajta, cukrozd, s jól keverd meg. (Kakaóval, lekvárral, befőttel vagy őrölt fahéjjal egyaránt díszíthető.)
Tejbegríz recept
Hozzávalók:
* 1 liter tej
* 2 tenyérnyi búzadara
* 10 kávéskanál cukor
Elkészítés:
A tejet, a búzadarát és a cukrot az edénybe tesszük, kettes fokozaton kb. fél órán keresztül főni hagyjuk. Gyakran kevergetjük, hogy ne égjen oda az étel. De jobb, ha folyamatosan kevergetjük. Ha kész van, kitesszük tányérokba, és kakaóval megszórva vagy magában ehetjük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!