Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Tejet mikor kezdhetem kóstolta...

Tejet mikor kezdhetem kóstoltatni? Melyiket ihatja elsőként? Mikortól csinálhatok neki tejbegrízt, tejberizst, hogy ne csak a dobozosat egye?

Figyelt kérdés
"Korán", 4-5 hósan kezdtük a hozzátáplálást, nincs allergiás a családban.
2010. júl. 20. 11:44
 1/5 anonim ***** válasza:
51%
Milyen idős a gyerek?
2010. júl. 20. 11:46
 2/5 anonim ***** válasza:
lehet majd megkapom itt a magamét:kisfiam most 1 éves és tejbegrízt ebédelt. megvárom lesz e kiütése,hasmenése és attól függően fogom adni neki. nekünk is adtak már ennyi idősen,mégsem lettünk allergiások. reggel és este mé.g tápszert kap.
2010. júl. 20. 13:22
 3/5 anonim ***** válasza:
Tejet csak 1 éves kor után kaphat,akkor is óvatosan,fokozatosan bevezetve! Én babám szopik,így nem siettetem a tehéntej bevezetését. 13 hós,ráérünk még vele. Tejbegriz helyett egy csomó más dolgot is ehet.
2010. júl. 22. 08:48
 4/5 anonim ***** válasza:

hogy mit ir a nagykönyv....persze.most én is kapok majd..az én picim 6 hos koráig csak szopott .7hosan evett danoninot,8 hosan már este kapott tejbegrizt,tejberizst,pudingot.semmi baja nem lett,ugyhogy azota is csinalom neki.most 10 hos,és eszi a joghurtokat ,már nem danoninot hanem danont meg ilyesmit

(nem vagyok kiváncsi más válaszolo leszólásaira)

szia

2010. júl. 22. 11:02
 5/5 anonim ***** válasza:

Én is betartom úgymond a nagykönyvet, de közben szerintem erős túlzás ez az egész óvatosdi. Ha nincs allergiára hajlama a picidnek, 8 hónaposan már lehet adni tejféléket, joghurt, kefír, sajt, túró. Sajtot főzelékbe lehet tenni, a többit meg gyümölcsökkel lehet keverni, nagyon fini. Ha nincs reakció, lehet adni továbbra is. 1 éves korig ki lehet bírni tehéntej nélkül, addig anyatejjel vagy tápszerrel lehet helyettesíteni.

Én babám 11 hónapos, anyatejes még mindig, plusz hozzátápi, kóstolta már a joghurtot, túrót, sajtot, nincs oda egyikért sem, de ami késik, nem múlik.

Eddig borzankodva olvastam, hogy más danoninot ad a picinek, ja, hát ha pici, ne is adjon senki, de 8 hónapos kortól ha nem allergia hajlamos, miért ne ehetne egyszer-egyszer ilyesmit is... Erre tegnap jöttem rá, mikor életemben először láttam danoninot a boltban. Hát vettem, elolvastam mi van benne, cukor, aroma, guargumi, felvontam a szemöldökömet, de gondoltam egy kiskanálnyi nem árt, had kóstolja meg. És ízlett neki. Pedig a melegtől étvágytalan, és se gyümit, se főzit nem akar enni. Babakeksszel kanalaztam neki, és szépen eszegette. :) 3-asban megettünk egy icipici dobozkányit. :)

Szóval szerintem a kóstoltatással nincs baj, ha nincs tünet, adjad, amit gondolsz. Anyáink is adtak már pár hetesen olyanokat, hogy csak na, és kutya bajunk sincs. Akinek van, az meg nem az átlaghoz tartozik.

2010. júl. 22. 11:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!