Babalatogatba jonnek sogoromek. Mit fozzek, sussek?
Nalunk általában ilyen menü szokott lenni:
Leves: húsleves töltelékkel / borsóleves / paradicsomleves ( de nálunk az elsőnek van a legnagyobb sikere )
Főétel: rizs vagy krumplipüré ( vagy mindkettőből egy kisebb adag, hogy választékosabb legyen ) rántotthús, fasírt meg valami saláta ( boltban kapható vagy uborkasaláta, franciasaláta vagy csak simán csemegeuborka )
Desszert: palacsinta, fagyikehely (úgy is ilyen meleg van ) riskó, esetleg madártej jól behűtve
Nálunk általában ilyen ételek szoktak lenni. Jó nem nagy kaland egy kis húsleves, rizs meg rántotthús de az biztos, hogy laktat és mindenki szereti így nem esel abba a hibába, amibe mi egyszer ketszer: hogy valaki nem szereti az adott ételt. ( picit kínos volt )
Melőtt megjönnek készíts jeges kávét aztán jöhet az ebéd. Addig beszélgettek stb.
Abszolút siker. 😙
Gondolom nemrég szültél, nem hiszem hogy elvárás a terülj-terülj asztalkám. Olyat választanék ami mellett nem kell órákat ácsorogni sem.
előételt nem adnék, maximum kis aperitifet, esetleg gyümölcsöt
leves:tárkonyos csirkeragu leves, húsleves, thai csirkeleves(ha különlegesebbet akarsz)
főétel: valami sült hús vele sült krumplival, sörön sült egész csirke párolt rizzsel és párolt vegyes zöldséggel, sertéspörkölt tésztával, káposztasalátával, lasagna
desszertnek sós és édes mirelit fornettit csinálnék, esetleg cukrászdából hozatnék sütit
Bár nem tudom te hogy viselted a szülést, én a császár miatt az első egy hónapban örültem hogy éltem, képtelen lettem volna nagy ebédeket készíteni.
Ha jól érzed magad, és szeretnél pepecselni:
előétel:padlizsánkérm bruscettával
leves:sajtkrémleves baconchippsel cipóba töltve, ha extrábbat sajtburgerleves
főétel:mátrai borzaska vegyes körettel
desszert:házi krémes
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!