Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Mi kellene mondani, tenni?...

Mi kellene mondani, tenni? Sógoromék a hátunk mögött szervezkednek, hogy októberben kiutaznak hozzánk 2 hétre "nyaralni".

Figyelt kérdés

Október közepére várjuk első babánkat. Azelőtt még vár ránk egy költözés. Pár napja kiderült tejesen véletlenül, hogy a sógorék pihenni jönnek hozzánk éppen októberben. Mi nem hívtuk őket, tőlünk meg nem kérdezték, hogy jöhetnének-e. Úgy derült ki, hogy anyósom elkottyantotta, hogy személyit csináltatnak épp a gyerekeknek, mert csak úgy hozhatják ki őket hozzánk. (Külföldön lakunk)

Tátva maradt mindkettőnk szája.

Hozzuk fel mi nekik, hogy ezt mégis hogyan gondolták, vagy várjuk meg, amíg szólnak? És egyébként sem tudjuk, hogy erre hogyan reagáljunk. Épp a szülés előtt, közben, vagy a kis újszülöttel, biztos, hogy ide kell, hogy jöjjenek?? Ti mit gondoltok?

2015. júl. 24. 09:52
1 2 3 4 5 6
 1/57 anonim ***** válasza:
87%

Várnék, hogy szóljanak. Aztán finoman közölném, hogy nem alkalmas.

Tudják a címeteket, elképzelhető, hogy egyszer csak beállítanak az ajtóban?

2015. júl. 24. 09:56
 2/57 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem legyetek különbek... Egyenesek és tiszták. Beszéljetek velük hogy hallottátok hogy ki akarnak jönni, mégis hova szeretnének. Ha erre a válasz az hogy hozzátok, akkor szépen megmondani hogy bocsi, nemsokára szülök és az első x időt csak a kis családdal akarjátok tölteni. Innentől tökmindegy hogy reagálnak. Ha tetszik, ha nem a vége az hogy ők nem jönnek.
2015. júl. 24. 09:58
 3/57 anonim ***** válasza:
100%
menjenek szállodába...
2015. júl. 24. 09:59
 4/57 anonim ***** válasza:
88%

én megvárnám amíg szólnak. akkor mondanám, hogy pont akkora van kiírva a baba, nem szeretnétek látogatókat, de biztosan megértik. ha szeretnének jöjjenek a nyáron, de illett volna ezt is hamarabb elmondaniuk. én alapból utálom az olyan embereket akik csak úgy beállítanak, főleg több napra, családostól. de ilyen helyzetben, hogy költöztök és jön is a baba , a hátam közepére nem kívánnám őket, főleg, hogy ti vagytok az utolsók akiknek szólnak.főleg külföldön élő rokonnal illik egyeztetni, hogy jó -e neki,és hogy aludhatunk -e nálunk, vagy nézzünk hotelt.ez egy minimum lenne, nyugodtan mondjátok majd meg nekik.

szerintem csak "nyaralni" akarnak menni és ezzel ingyen lesz a szállás, hogy hozzátok mennek.

2015. júl. 24. 10:03
 5/57 A kérdező kommentje:
Igen, tudják a címnket. Egyébként vicces, hogy felhozod, hogy beállíthatnak-e...mert 4 évvel ezelőtt is szintén hasonló történt, akkor 2 nappal előtte mondták meg, hogy jönnek.
2015. júl. 24. 10:03
 6/57 acelsziv ***** válasza:
87%
Finoman kerülőúton kérdez rá. Mondd meg, hogy hallottad, hogy szig -et csináltatnak a gyereknek és mi a tervük. Mondja csak ki ő, hogy mit akarnak. Lehet, hogy máshová mennének csak anyósod is kavart a dolgon egyet.
2015. júl. 24. 10:05
 7/57 anonim ***** válasza:
85%
#5 Egyszerűbb elnézést kérni, mint engedélyt :)
2015. júl. 24. 10:05
 8/57 anonim ***** válasza:
100%

Azt gondolom, hogy igazad van. Úgy lehet te is épp szülés után leszel, meg se szoktátok teljesen a helyzetet a picivel. Ezért én se szeretném, ha így beállítanának. Pláne, hogy nekik csak egy idegen, új környezet ez, ha elmennek hozzátok gondolom más esetben megvendégelnétek őket, elmennétek velük pár helyre, de így... Reméljük, azt azért nem várnák el, hogy körül ugráljátok őket.

Én nem várnám meg, hogy szóljanak az érkezésükről. Most rögtön megmondanám nekik, hogy tudtok róla és legyenek szívesek megérteni, de inkább menjetek el később hozzátok.

Biztos tudják, hogy akkor fogsz szülni, lehetnének rátok tekintettel.

Te vagy a párod szóljon nekik minél előbb, mielőtt intéznék a repjegyet (vagy nem tudom mivel mennek)..

2015. júl. 24. 10:06
 9/57 anonim ***** válasza:
100%
Ezt így hogy? Ők tudják hogy októberre vagy kiírva? Nem kell hogy menjenek, simán megmondhatod a magadét meg hogy nem alkalmas. Főleg úgy, hogy előre elkezdenek intézkedni a ti kontótokra.
2015. júl. 24. 10:10
 10/57 anonim ***** válasza:
100%

Ha megint két nappal elötte szólnak, akkor ti meg közlitek, hogy most nem jó nektek, oda nem jöhetnek.

(Ugyanis feltélelezhetö, hogy ha elöre szóltok, az nem zavarja öket...)

2015. júl. 24. 10:12
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!