Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Mi kellene mondani, tenni?...

Mi kellene mondani, tenni? Sógoromék a hátunk mögött szervezkednek, hogy októberben kiutaznak hozzánk 2 hétre "nyaralni".

Figyelt kérdés

Október közepére várjuk első babánkat. Azelőtt még vár ránk egy költözés. Pár napja kiderült tejesen véletlenül, hogy a sógorék pihenni jönnek hozzánk éppen októberben. Mi nem hívtuk őket, tőlünk meg nem kérdezték, hogy jöhetnének-e. Úgy derült ki, hogy anyósom elkottyantotta, hogy személyit csináltatnak épp a gyerekeknek, mert csak úgy hozhatják ki őket hozzánk. (Külföldön lakunk)

Tátva maradt mindkettőnk szája.

Hozzuk fel mi nekik, hogy ezt mégis hogyan gondolták, vagy várjuk meg, amíg szólnak? És egyébként sem tudjuk, hogy erre hogyan reagáljunk. Épp a szülés előtt, közben, vagy a kis újszülöttel, biztos, hogy ide kell, hogy jöjjenek?? Ti mit gondoltok?

2015. júl. 24. 09:52
1 2 3 4 5 6
 41/57 A kérdező kommentje:

Holnap pont kerülhet ennek az ügynek a végére. Férjem elég határozottan kijelentette, hogy ide márpedig az én anyukámon kívül senki nem jöhet. Mérges egy kicsit a saját anyukájára is, de asszem, amit a sógi kap, azt nem teszi zsebre.

Azért is nem értem, hogy hogy sikerült ez októbert kibökni, mert amikor náluk születtek a gyerekek, akkor hozzájuk sem ment senki.

2015. júl. 24. 10:57
 42/57 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon helyes, jól tette! Jajj, de ismerem az ilyet!
2015. júl. 24. 10:59
 43/57 anonim ***** válasza:
96%
egy valami nagyon fontos, pontosan kell fogalmazni, nem körülírni és hebegni-habogni.és nem szabad túl szigorúnak sem lenni, mert akkor előadja a sértettet és az egészet visszafordítja rátok(tapasztalat)
2015. júl. 24. 11:00
 44/57 anonim ***** válasza:
96%
Nem értem miért kell sunnyigni,kertelni puhatolózni.Nem a főnököd vagy a 20.szomszéd,akit alig ismersz.A családod.Úgysem tudod őket megválogatni,akármitmondasz.Miért kell félni attól,hogy mit szólnak?Sosem értettem,miért nem merik az emberek a családjukkal szemben a véleményüket megmondani.Egész egyszerűen meg kell nekik mondani telefonon,skype-on,akármin,hogy hallottátok a tervüket,de szó sem lehet róla minimum karácsonyig.Akkor fogsz szülni,költöztök,hely sincs,plusz ha jól emlékszem írtad,hogy anyukád megy segíteni.Te nem fogsz majd'10 embert kerülgetni,friss varratokkal,esetleg fájdalmakkal.Nem kell sokáig ragozni,ha nem fogják,elmehetnek a p*csába.Komolyan hogy gondolták???Hú de felb***tam az agyam!
2015. júl. 24. 11:03
 45/57 anonim ***** válasza:
87%
Biztosan nem kerítenék neki ekkora feneket. Felhívtam volna őket, hogy ezt és ezt hallottam, igaz-e? Utána pedig megmondanám, hogy ez most semmiképp sem lesz alkalmas. Lehet szépen megsértődni...
2015. júl. 24. 11:05
 46/57 anonim ***** válasza:
100%

44. Minden szavad igaz. Én is ilyen vagyok. Mondjuk engem nem is úgy neveltek hogy nekem bárkivel a családban sunnyogni kelljen.

De ott a baj, hogy ehhez a többi családtag hozzáállásának is hasonlónak kell lennie. Sajnos elég som az irigy, önző ember a saját családjával is versenyez stb.

2015. júl. 24. 11:23
 47/57 anonim ***** válasza:
100%
Már minden létező választ leírtak az előttem szólók, még csak annyit tennék hozzá, hogy - már ha jól értelmeztem - nekik is van két gyerek, az ő felesége is volt gyermekágyas, nem is engedtek senkit abban az időszakban látogatni, ezt már elfelejtették? Vagy mit gondoltak? Más asszonynak a szülés az smafu?
2015. júl. 24. 11:33
 48/57 anonim ***** válasza:
73%
22-es, ne legyél már ilyen naiv, Istenem...persze, majd az, hogy hozzátok, az szállodát jelent...meg segíteni fognak 2 gyerekkel, mikor kijelentették, hogy pihenni mennének oda. Te hol élsz, de most komolyan? Ennyire burokban nem lehet valaki...
2015. júl. 24. 12:25
 49/57 anonim ***** válasza:
94%
Kérdező, te miért nem mered megmondani, hogy ne jöjjenek! Azt, hogy ugráltasd őket, azért írtam, mert korábban nem írtad, h 2 kisgyerekkel mennek. Szóval én felhívnám és azt mondanám, hogy hallottam, hogy jönni akartok 2 hétre segíteni , főzni, míg felépülök, kedves tőletek, de anyukám ezt megteszi és ne fáradjatok, inkább olyankor gyertek, amikor én is jól vagyok és alkalmas az idő pihenésre is. A gyerekek miatt ezt a verziót javaslom. Köpni-nyelni nem tud majd, figyeld meg. Nekem is vagy primitív sógornőm, aki azt hitte, hogy azért kiveszek szabit, hogy az ő két gyerekét levigyem egy táborba, majd értük is megyek. Hát simán mondtam, hogy nem, menjen ő. Ennyire egyszerű.
2015. júl. 24. 13:07
 50/57 anonim ***** válasza:
94%

Nem olvastam a kommenteket, de eszem-f***om megállna, ha szülés után odaállítanának csapatostul...

Nem tudom, hogy a jó szándék vezérli-e őket, vagy csak pofátlanok és ócsóé akarnak üdülni, de ez nem jó ötlet.

2015. júl. 24. 15:00
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!