Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Mi kellene mondani, tenni?...

Mi kellene mondani, tenni? Sógoromék a hátunk mögött szervezkednek, hogy októberben kiutaznak hozzánk 2 hétre "nyaralni".

Figyelt kérdés

Október közepére várjuk első babánkat. Azelőtt még vár ránk egy költözés. Pár napja kiderült tejesen véletlenül, hogy a sógorék pihenni jönnek hozzánk éppen októberben. Mi nem hívtuk őket, tőlünk meg nem kérdezték, hogy jöhetnének-e. Úgy derült ki, hogy anyósom elkottyantotta, hogy személyit csináltatnak épp a gyerekeknek, mert csak úgy hozhatják ki őket hozzánk. (Külföldön lakunk)

Tátva maradt mindkettőnk szája.

Hozzuk fel mi nekik, hogy ezt mégis hogyan gondolták, vagy várjuk meg, amíg szólnak? És egyébként sem tudjuk, hogy erre hogyan reagáljunk. Épp a szülés előtt, közben, vagy a kis újszülöttel, biztos, hogy ide kell, hogy jöjjenek?? Ti mit gondoltok?

2015. júl. 24. 09:52
1 2 3 4 5 6
 21/57 anonim ***** válasza:
100%
Vagy egyenes leszel és szólsz, hogy tudsz róla és bocs, de nem. Vagy játszol az ő szabályaik szerint és elkezded mondogatni, hogy valamelyik rokonod (akit ok nem nagyon ismernek) megy oktoberben, hogy majd segitsen es amugy sem volt meg nalatok, hu de varod mar, meg jo hogy epp elfertek majd stb :D megneznem a fejüket mikor meghallják.
2015. júl. 24. 10:30
 22/57 anonim ***** válasza:
9%
Nem olvastam el a válaszokat, csak a kérdésre reagálok: szerintem butaságon húzod fel magad. Egyrészt a 'hozzátok' nem feltétlenül jelenti, hogy nálatok akarnak lakni, másrészt anyós félreérthette, harmadrészt mehetnek segíteni is.
2015. júl. 24. 10:34
 23/57 A kérdező kommentje:
Még hazudnom sem kellene, mert anyukám a szüléskor jön ki és velünk marad nagyjából 1 hétig. És bárhová is költözünk, akkora nem lesz a lakás, hogy plusz 5 fő elférjen. És amúgy sem tudom, hogy ha meg lesz a pici, akkor hova a fenébe tenném őket a 2 gyerekkel. Nagy a jelenlegi lakás is, de azért nem ekkora...
 24/57 anonim ***** válasza:
94%
HA ilyen pofátlanok, én vagy megmondanám, hogy majd nyáron jöjjenek, vagy megmondanám, hogy éppen jókor jönnek, legalább lesz aki főzzön, takarítson minden nap, mert te a gyermekágyas időszakban gyenge leszel. És ha tényleg ezek után valóban megjelennek alkalmatlankodni, akkor ugráltatnám őket reggeltől estig. Ők vinnék le a szemetet, bevásárolnának, főznének, stb. HA nem vállalnák mindezt, elküldeném őket a francba!
 25/57 anonim ***** válasza:
84%
Utolsó az a baj hogy milyenkor ez nem szokott leesni, attól még simán odamennek, mert tök jó, átjáróház és még balhézni is fognak.
2015. júl. 24. 10:35
 26/57 anonim ***** válasza:
100%
Bocs, 21-nek ment, páran írtak addig.
2015. júl. 24. 10:36
 27/57 A kérdező kommentje:

22-re.

A hozzátok, az pontosan azt jelenti, hogy nálunk fognak lakni. Az anyósom nem kever, ismerjük őket annyira, hogy nem fognak szállodába menni, főleg nem itt, ahol lakunk.

Segíteni?? Egy 5 évessel meg egy 2 évessel????? Ezen felröhögtem! :D

2015. júl. 24. 10:36
 28/57 anonim ***** válasza:
100%

Én is az egyenes út híve vagyok: hívjátok fel őket és kérdezzetek rá.

Ha tényleg nálatok akarnak lakni, akkor egyértelműen és határozottan mondjátok meg, hogy nem alkalmas.

Ha szállodába mennek, akkor is mondjátok meg hogy hozzátok nem fognak tudni bármikor beállítani, mivel szülés előtt/közben/után lesz éppen, nem lehet kiszámítani hogy mikor tudtok vendéget fogadni.

2015. júl. 24. 10:37
 29/57 anonim ***** válasza:
94%
24. Azta! Ez aztán ütne az tuti!
2015. júl. 24. 10:38
 30/57 anonim ***** válasza:
100%
de kérdező, az a ti lakásotok. ha megmondod, hogy nincs elég hely és KÖLTÖZÉS közepén vagytok, bármelyik percben megindulhat a szülés is...szívesen találkoztok velük, de legyenek szívesek szállodába menni mert nem lesz alkalmas a lakás 5 ember elszállásolására. ha nem értük meg az az ő bajuk.
2015. júl. 24. 10:39
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!