Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan süssük a kacsát, hogy...

Hogyan süssük a kacsát, hogy jól megpuhuljon?

Figyelt kérdés
2010. máj. 22. 20:16
 1/9 anonim ***** válasza:
0%
jól be kell fűszerezni, pácolni...másnap 2 órára betenni a 60 °C-os sütőbe, majd utána készre sütni sütőzacskóban
2010. máj. 22. 20:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:
Én pici vízben felszoktam tenni főni, amikor megpuhult bele öntöm egy tepsibe, a levével zsírjával együtt és ropogósra sütöm.
2010. máj. 22. 20:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 anonim ***** válasza:
Semmi extra. Sózd be, önts alá egy pohár vizet, takard le fóliával, sütőbe vele, amikor megpuhult, akkor le a fóliát és sütni.
2010. máj. 22. 20:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 anonim ***** válasza:
Én is levesbe beleteszem kb l óra és utána sütöm.
2010. máj. 22. 20:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

Dehogy kell pácolni, fűszerezni! A kacsa a legízletesebb húsok egyike. A sőn kívűl nem kell hozzá fűszer.

Négy darabba szoktam vágni. A darabokat éles késsel, vagy szikével "rácsosra" szoktam bevagdosni. Besózod és teszel alája kb. másfél deci vizet. Takard le egy alufóliával és tedd nagy lángra a sütőbe. Legalább másfél óra kell ahhoz, hogy megpuhuljon. Ezt lehet közben ellenőrizni. Csk akkor vedd le a fóliát, mikor teljesen megpuhult. Ekkor elkezded saját levével locsolgatni és még kb. egy jó fél óráig pőirosra sütni. Így lesz piros és ropogós. Azért sem kell hozzá semmilyen más füszer a sn kívűl, mert így a zsírja is finom és élvezhető lesz. Azt még hozzátenném, ha nem házi hízott kacsát sütsz, ne vegyél 2200 grammosnál kisebbet, mert nem lesz finom. A kicsi kacsa ugyanis éretlen, szinte csak a csontja marad sütés után.

2010. máj. 22. 21:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 anonim ***** válasza:
hogy ne kéne egy kis sóban, fokhagymában pácolni úgy a jó a zsírja is
2010. máj. 22. 21:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
Még egyszer mondom: a fokhagyma teljesen felesleges a kacsához. Sóban sem kell pácolni,csupán mielőtt a sütőbe kerül. Fokhagymával főleg a sertéshúst, ritkábban a marhahúst szokás izesíteni. A kacsa önmagában egy finom füszeres hús.
2010. máj. 22. 21:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 anonim ***** válasza:
nekem meg fokhagymásan ízlik :P és sokkal jobb is úgy ;) próbáld ki egyszer
2010. máj. 22. 21:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 A kérdező kommentje:
A 21:44-es tanácsát fogadom meg. 21:46-os fokhagymáját pedig, majd másnap kenem a pirítósomra. Köszönöm az összes választ! A "fokhagymásat" is.
2010. máj. 22. 23:33

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!