Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Körübelül mennyi ideig kell...

Körübelül mennyi ideig kell főzni a tyúkhúslevest, hogy a hús rendesen megpuhuljon?

Figyelt kérdés
2011. szept. 14. 20:31
 1/10 A kérdező kommentje:
Valamint azt meg lehet csinálni, hogy reggel mielőtt indulok dolgozni, elkezdem főzni, utána beteszem a hűtőbe, majd este újból felteszem?
2011. szept. 14. 20:34
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
A tyúk életkorától függ, hogy mennyi ideig kell főznöd, ez akár két óra is lehet. A húslevesnek nem tesz jót ha abbahagyod, és újrakezded a főzést, nem lesz szép tiszta a leves.
2011. szept. 14. 20:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Tyúknál a 2 óra esetleg az 1 évesnél elég. Tyúkot szoktunk 3- 4 éveset is főzni, ami 4 óra is lehet.
2011. szept. 14. 20:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 A kérdező kommentje:
Kuktában lehet főzni?
2011. szept. 14. 20:47
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Igen kuktában is szoktak húslevest főzni, de én még nem főztem benne. Enni ettem már és nem volt zavaros.
2011. szept. 14. 20:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Szerintem legalább 4 óra a főzési ideje egy igazi tyúknak!(és az igazi hús ,vagy csontlevesnek)

Ne bonyolítsd,akkor főzz ilyesmit ha van időd rá(Nem okoskodásból írom!)!Akkor biztos jó lesz,ha figyelni tudsz rá.

Máskülönben könnyen elhibázhatod,és az kár lenne!

Minden jót!

2011. szept. 14. 20:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
Megfőzheted kuktában is takaréklángon. De ha tyúk,akkor annak is kell legalább másfél-két óra.
2011. szept. 14. 20:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
Mi nagyon szeretjük.4-5 órát,éppen hogy csak gyöngyözve,kis lángon főzöm.
2011. szept. 15. 01:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 doboszoli ***** válasza:
100%

Húslevest "két menetben" főzni, merényletnek minősül a gasztronómia ellen.D)

Komolyra: a megboldogult tyúk életkorától függően min.3 óra, felső határ a csillagos ég. Találkoztam már olyan jószággal ami egy nap alatt sem puhult meg. Levese finom volt, de a hús a porta zord őre tányérjában végezte, neki vannak erre megfelelő "szerszámai".

2011. szept. 15. 04:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 anonim ***** válasza:
100%

mi is így jártunk, mármint a húsával...:) a "letojt" tyúkokat 3-4 órát főztük, lassan, gyöngyözve, sok finom zöldséggel. már külön volt a hús és a csont, ami porcelánszerűen zörgött, de a hús még mindig szittya kemény magyar tiké volt.

a leves íze viszont mennyei volt.

a húsából végül pástétom lett, de mivel kifőtt már a lelke is, annak sem volt igazán jó.

szum szum, tyúkból is csak a fiatalabbja a finom.

2011. szept. 15. 11:59
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!