Körübelül mennyi ideig kell főzni a tyúkhúslevest, hogy a hús rendesen megpuhuljon?
Szia!
Szerintem legalább 4 óra a főzési ideje egy igazi tyúknak!(és az igazi hús ,vagy csontlevesnek)
Ne bonyolítsd,akkor főzz ilyesmit ha van időd rá(Nem okoskodásból írom!)!Akkor biztos jó lesz,ha figyelni tudsz rá.
Máskülönben könnyen elhibázhatod,és az kár lenne!
Minden jót!
Húslevest "két menetben" főzni, merényletnek minősül a gasztronómia ellen.D)
Komolyra: a megboldogult tyúk életkorától függően min.3 óra, felső határ a csillagos ég. Találkoztam már olyan jószággal ami egy nap alatt sem puhult meg. Levese finom volt, de a hús a porta zord őre tányérjában végezte, neki vannak erre megfelelő "szerszámai".
mi is így jártunk, mármint a húsával...:) a "letojt" tyúkokat 3-4 órát főztük, lassan, gyöngyözve, sok finom zöldséggel. már külön volt a hús és a csont, ami porcelánszerűen zörgött, de a hús még mindig szittya kemény magyar tiké volt.
a leves íze viszont mennyei volt.
a húsából végül pástétom lett, de mivel kifőtt már a lelke is, annak sem volt igazán jó.
szum szum, tyúkból is csak a fiatalabbja a finom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!