Milyen tejfölt használsz inkább,12%-osat vagy 20%-osat (esetleg még ennél is magasabb zsírtartalmút)?
Esetleg vannak ételek, amikhez csakis az egyiket, vagy másikat használod?
A párom nem nagyon érti, miért kell kétféle tejfölt venni sokszor, az anyukája mindent azzal főz, ami épp akciós, mindegy a zsírtartalma. Nekem megvannak, melyik ételbe milyen zsírtartalmú tejfölt szeretek használni, kiváncsi vagyok, másnál is vannak-e ilyenek, vagy tényleg csak az én "dilim" :)
Előre is köszi :)
Nyugodj bele, hogy a Spárnak is gyárt az Alföldi "sajátmárkás" tejfölt, és egyebeket is. És az Aldinak is, meg még kb 10 áruházláncnak...
Ezen már ne vesszünk össze, az egész téma nem ér annyit.
Mindenki azt a tejfölt vegye, amit szeret, és amit a pénztárcája megenged és akkor máris nincs semmi baj:)
Bocs, ha vitaszításnak tűnt, nem annak szántam! :) :D
Ezért is írtam, "ha jól tudom" :D
Amiket én veszek, azokat ők gyártják, ennyi! Mindig elolvasom, ezért tudom ezt biztosan állítani.
Különben nekünk is partnerünk mind az Alfölditej, mind a Tolnatej :D ;-) De még a Naszálytej is :D
Semmi gond részemről:) még annyit, ha nincs is kiírva a gyártó cég neve, az Alföldi Eu-s kódja Hu-260.
A termékstruktúra úgy alakult, hogy a tejfölgyártás fő profillá vált, így bajban is van a cég, mert a korábbi megszokott alapanyagban kevés a zsír ilyen mennyiségű tejföl gyártásához, így import tejszín vásárlására kényszerülnek.
Ez nem szakmai titok, mert maga Mélykúti Úr is ezt nyilatkozta a közmédiának...
Nem szoktam laktóztartalmú cuccokat venni, de a tejfölt nem lehet pótolni. Évi néhányszor veszek savanykás (mert azt szeretem), zsíros tejfölt, 20-25%-osat.
Soha nem veszek soványabb ételeket, amiknek számomra alig van íze és sokkal többet kell belőlük enni, mert kevésbé is laktat. Szálkásításkor ügyelek a zsírmennyiségre, de az alapanyag mennyiséget csökkentem, nem a zsírosságát.
Amíg tejet ittam, akkor is 3.5-5%-osat fogyasztottam. Egy tejtermék nekem legyen zsíros.
Sparos Premium 25%-os
Sissy 20%-os
Néha tejestől ilyen házi féle tejföl
Régebben még amiket gyakran vettem:
Danone 20%-os, Jásztej 20%-os
(az hogy melyik mihez jobb szerintem, változó, van hogy én is kétfélét veszek, néha kipróbálok másféléket is, de ritkán van azoknak sikerük nálam)
Szerintem a 12%-os tejföl nem tejföl. Ahogy az alkoholmentes sör se igazi és a guminő se.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!