Milyen tejfölt használsz inkább,12%-osat vagy 20%-osat (esetleg még ennél is magasabb zsírtartalmút)?
Esetleg vannak ételek, amikhez csakis az egyiket, vagy másikat használod?
A párom nem nagyon érti, miért kell kétféle tejfölt venni sokszor, az anyukája mindent azzal főz, ami épp akciós, mindegy a zsírtartalma. Nekem megvannak, melyik ételbe milyen zsírtartalmú tejfölt szeretek használni, kiváncsi vagyok, másnál is vannak-e ilyenek, vagy tényleg csak az én "dilim" :)
Előre is köszi :)
Nekem is mgvan, melyik ételbe milyet szeretek tenni.
Lángosra, tartárhoz jobb a 12es. Meg tökfőzelékbe. Én kurmplipürét tejföllel csinálom, abba minnél zsírosabbat teszek. Legtöbb főzelékbe is a zsírost preferálom. Csirkepaprikásba is zsíros.
Köszönöm szépen! Alapból én is előnyben részesítem a 20%-os tejfölt, de pl. egy tejfölös-majonézes salátában könnyebb összedolgozni az alapanyagokat a lazább állagú tejföllel, meg jól áll a kicsit savanykásabb íz a salátában.
A rakott krumpli nekem is zsírosabbal az igazi.
Nekem csak a 20%-os tejföl a tejföl. A 12%-osnak nincs igazi tejföl íze.
Ha valami könnyebbre vágyom inkább kefírt használok. Pl.Gyümölcslevesbe, salátába.
Én is kétfélét használok, ételtől függően.Megjegyzem, hogy a zsírosabb tejföl sokkal ízletesebb, mivel a zsír az ízvivő anyag- mellesleg szakmabeli vagyok-így talán meg is tudom ítélni, hogy mi érdemli meg a zsírdúsabb tejfölt.
Nemrég jelent meg az Alföldi Tejnek 200 gr-os 25 %-os tejföle, ami a legkényesebb igényt is kielégíti, persze elég borsos áron.
Utolsó! 25 %os tejföl már régen kapható a Sparban. Premium termékcsalád.
220 ft körül láttam legutóbb.
Én a Tescoban is láttam már sajátmárkás Finestből 25-öset, persze lehet, hogy az Alföldi gyártja amúgy, nem lennék meglepve :)
Nekem talán az már picit túlzás, de nyilván sokan vannak, akiknek a zsírosabb jobban ízlik, ők biztos örülnek, hogy ilyen is kapható a boltokban :)
Igen, lehetséges. :)
Ha jól tudom, az Alföldi tej gyártja az Aldis tejtermékeket.
A Sparos tejtermékeket a Tolnatej gyártja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!