Sok almából mit lehet még készíteni?
Rengeteg nyári almánk van. És nem csak nyári. Már most lepotyogott őszi alma is van, ami ugyan zöld, de a nagyobbak egész jók!
Pitétől a máglyarakáson, sült vagy töltött almán át az almagombócokig már annyi mindent csináltunk. Le is fagyasztottuk. Be is főztünk már... De még annyi van.
Mit lehetne még készíteni, amibe sok alma kell?
Ja és kezdem már unni az édeset. Sós kaját mit lehetne almából? Mármint ami nem almasaláta vagy nem hús mellé köretecske... Hanem valami olyan recept kéne, amibe valóban sok alma kell...
Várom az ötleteket!
Köszi
Almás-sajtos rakott csirkemell.
Nagyon finom.
Többféle finom sajtot vágjál kockára, ugyanannyi mennyiségű, vagy ízlés szerinti almával, mehet bele sós olivabogyó is. Rendkívül finom sajtsaláta a végeredmény.
Lilahagymás almacsatni receptem is van (saját kifejlesztés ), az igazság az, hogy ez is inkább édes-pikáns és húsok, más sós ételek mellé való.
A kásásabb fajta más gyümölcsökkel vegyítve tejes/joghurtos turmixitalnak is nagyon finom.Fahéj, gyömbér, szerecsendió, menta amikkel még ízletesebbé lehet tenni.
Kásásra fagyasztva hűsítő sorbet szerűséget kapunk.
Érdemes kísérletezni, mart az alma nagyon jó alapanyag mással kombinálva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!