Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogy tudnék sütit készíteni 4...

Hogy tudnék sütit készíteni 4 DB almából? Nincs lehetőség többet venni, de lakótársamnak sütit ígértem.

Figyelt kérdés
Van még itthon hozzá: tej, tojás, liszt, olaj, margarin, sütőpor, fahéj, csoki, stb
2014. ápr. 15. 15:28
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

bögrés süti: Az almákat darabold fel párold meg kevés vajon.Hagyd ,hogy kicsit karemmmelzálodjon..

Majd a kikevert masszába keverd bele. Vagy az alámát szord meg fahéjjal vagy a lisztbe keverj 1kis kanálnyit.

Mindent 3dl bögrével mérünk.

3dl tej

3dl liszt

1kis kanál sütőpor

1kis zacskó vaníliás cukor

15dkg porcukor

2 evőkanál olaj

2tojás

Az alapanyagokat simára keverjük.

2014. ápr. 15. 15:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:
Bocs lemaradt: tepsibe önjük,és 170C-on készre sütjük 30-40perc alatt.
2014. ápr. 15. 15:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 anonim ***** válasza:
Csinálj palacsinta tésztát reszelj bele 1 almát. süsd ki a palacsintákat maradék 3 almát darabold fel fahéjas cukros vízben főzd puhára.Amikor puha az alma kicsit turmixold ,de maradjanak darbkák benne. Tölds meg a palacsintát vele ,és tegyél csoki mázat a tetejére.
2014. ápr. 15. 15:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 anonim ***** válasza:

Fahéjas almafánk. vagy , ha lenne kifli vagy zsemle, máglyarakás is lehetne.

Ezek inkább meleg /hideg édességek, de nagyon finomak.

2014. ápr. 15. 15:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 SzarvasLászló ***** válasza:
84%

Vágd kb. 1-2 cm-es karikákra az almákat.

Vágd ki belőle a magházat.

Így kaptál almakarikákat.


Vegyél elő egy tepsit.

Kend meg vajjal vagy olajjal.

Szórd meg zsemlemorzsával.

(nem kötelező, ez azért kell, hogy ne ragadjon le esetleg az alma a sütésnél)


Pakold a tepsibe az almakarikákat, cukrozd meg és szórd meg őket fahéjjal is. (Ha cukrozás helyett sűrű cukorszirupot öntesz rá az mégjobb)


Tedd be a sütőbe kb. 5-8 perc alatt megsül.

Addig verd fel a 3 tojás fehérjét kemény habbá, tegyél bele cukrot is.


Ha megsültek az almakarikák (vagy inkább még 1 prc van hátra) akkor vedd ki a sütőből.

Pakold meg a tetejüket a habbal kb. 3-4 cm vastagon.


Tedd vissza a sütőbe kb. 1 percre, míg a hab teteje enyhén barna lesz.


Jó étvágyat hozzá!

2014. ápr. 15. 16:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 SzarvasLászló ***** válasza:
100%
Ez kimaradt: az almákat ne hámozd meg!
2014. ápr. 15. 16:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek ment a zöld kéz!
2014. ápr. 15. 17:29
 8/9 anonim ***** válasza:

László,ez az almás recept nagyon jól hangzik!

Már tudom,mit csinálok ezentúl a megmaradt tojásfehérjékből.:-) Kérdező,ne haragudj a pici offért.:-)

2014. ápr. 15. 20:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 A kérdező kommentje:
Nem haragszom :)
2014. ápr. 16. 20:17

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!