Közösen étkeztek a családal hétvégén ha van rá lehetőség? Ha ígen akkor miért tartjátok fontosnak a közös étkezést? Ha nem miért alkult így?
Mindenkinek megy zöld bárki ,bár mit válszol :
A dolgozatom egyik része kutatás ebben a témában :
Köszönöm ..
Közös reggeli,közös ebéd,közös vacsi,kettesben és olyankor nem csinálunk mást,pl ha csörög a telefon,akkor nem vesszük fel,majd étkezés után megnézzük ki volt.
Azért fontos hogy ez így legyen,hogy legyenek fix pontjai a napnak,ilyenkor van időnk nyugodtan beszélgetni is,csak egymásra figyelni.Ha majd lesz gyerekünk,akkor ebbe nőjön bele.
Gyerekként teljesen az ellentéte volt,mindenki evett amikor megéhezett,még a vasárnapi ebédet se együtt ettük,csodálkoztak is hogy sosem eszek normálisan.
Rossz volt úgy felnőni,saját gyerekünknek jó példát akarok mutatni majd.
26/N
Hétköznap is közösen étkezünk, ha mindenki itthon van.
Este és hétvégén pedig mindig.
Csak a konyhában eszünk, a szobákban semmit. Kivétel? ha valaki gyümölcsöt vagy joghurtot eszik. Azt más időpontban is teheti, de akkor is csak a konyhában.
Miért?
Egyrészt így szoktuk meg. Másrészt étkezés közben beszélgetünk a minket foglalkoztató dolgokról.
Csak egyszer kell tálalni és mosogatni. A szobákban a szőnyegen bútorokon nincs ételmaradék. TV nézés közben sincs nasi.
Ha egyszer nem rakodótér lesz a leendő konyha (átépítés alatt áll a ház :( ) s odaférünk az étkezőasztalhoz, akkor majd remélem, lesznek teljesen közös és asztalnál történő étkezéseink, az azért hiányzik.
Nagyjából egyszerre szoktunk enni, olykor még egymás közelében is, de mindig a szobában, ágyon (az a szoba ülőbútora) vagy a gépnél. Utóbbit nem tartom jónak, de elég erős megszokás. Néha viszont a konyhában eszem, egy hokedlin ülve.
Én szeretek az ételre figyelni (ami nem mindig sikerül), ha már rengeteg idő elmegy rá, a párom pedig olvasni szeret közben (azt állítja, attól még figyel rá, mert lassan olvas). Beszélgetni jobbára máskor beszélgetünk, persze evés közben is előfordul, de azzal csak elvonódik a figyelmem az ételről, nem szeretem.
Gyermekkoromban voltak közös étkezések, szerencsére csak napi egy, nem szeretek felszólításra enni, csak akkor, amikor megéhezem. Ráadásul az én étkezéseim hosszúak, mondjuk 6 tányérral eszem az ételből 2 óra leforgása alatt. A repetázásokkal nincs is gond, de tényleg jobb lenne asztalnál együtt enni... Hmmm, majd meglátjuk, mi lesz.
Reggelizni tuti nem fogunk együtt, mert a párom 6-kor, én 11-kor szoktam.
Köszönöm sokat segítetek :.
Még jöhetnek válaszok :
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!