Milyen húsmentes dolgot lehet enni grillezésnél?
Grill sajt
Fóliában krumpli, amikor megsült kettévágod és tejfölös-zöldfűszeres öntet rá
Félbevágott avokádót megtöltesz koktélparadicsommal, olívaolaj, só, bors
Zöldség-tofu nyárs
Kekcsesajttal töltött gombafejek
Marinált csemegekukorica ISTENI grillezve (mármint ugye egészben, nem szemek:)
Töltött cukkini vagy padlizsáncsónakok
Arra figyelj, hogy a legtöbb zöldségcuccnak kb.2-3x annyi idő kell hogy jól átsüljön, mint a húsnak. De rengeteg opció van, én vegaként is imádok grillezni.
Ja bocs, most láttam hogy nyársra szúrva süttök. Az nem grillezés amúgy (annak alapfeltétele a rács).
Akkor marad a zöldségnyárs, én pl. zöldfűszerekben+szójaszószban, olívaolajban szoktam marinálni a zöldségeket. cukkini-gomba-padlizsán nagyon finom együtt, ill. tofu. A grill sajtot is lehet nyárson.
Cukkinit karikakra vagod, sajtot szorsz ra es meggrillezitek :)
A krumpli hamar megvan, ha elotte megfozod
Rántott kelkáp: cikkekre vágod, lobogó sós vizben egy pillanatra átforralod, majd kiszedve sózni és hagyományos panírban sütni
Bundás fehér káp: a fejet félbe vágod, és ahol a torzsa van, ott kb. 0,5 cm vastag szeleteket, kicsit megsózod, majd sűrű palacsinta tésztába mártva hirtelen megsütni. A tésztába kavarj egy kis sütőport is, akkor sülés közben felfújódik és finom, puha bunda lesz a káp-on.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!