Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Szoktatok húsmentes napokat...

Szoktatok húsmentes napokat tartani?

Figyelt kérdés

Olyankor mit főztök szívesen?

Mi a kedvenc vegetáriánus kajátok?

Mondanátok recepteket? Levesek, főételek...

(Direkt nem a vegetarianizmus kategóriába írom, mert nem vegáktól kérdem.)

2017. máj. 18. 11:39
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
72%

Ja, olyan évi 350-360 alkalommal (de a maradékból 10 az pár dkg harcsapástétom, nem igazi húsos ebéd). Sok évig vega voltam. A leghúsosabb a gyerekkorom volt, akkor heti 5 húsmentes napom volt, de ebédre csak heti egyszer volt hús. Nekem a húsmentes étkezés a természetes.

A kedvenceim a zöldség- és tojásételek (főleg mert gabonát nem szoktam enni). Zöldségcurry, töltött tojás, de az én családomban a torta is teljesen normális köznapi ebéd, általában nem egyedül, de olyan is volt már.

A legtöbb esetben nincs fix recept, sokféle zöldséget használok s változó, mit.

Flancosabbnak ott a rakott krumpli, sosem teszünk bele húst (alapból nem eszünk tejfölt sem, de ilyenkor egyszerűbb kivételt tennünk). Tele van tojással, sajttal, többféle zöldséggel (lecsósan is lehet készíteni pl., de én cukkinit is szeretek benne, répa is jó, mondjuk ezeket lecsóba is lazán rakom, amióta valakinél olyat ettem), mi lenne rajta rossz? Igazán semmi, mindig hamar szétkapjuk. Bors és más fűszerek, szárított paradicsom... Jó kis étel.

2017. máj. 18. 11:48
 2/16 anonim ***** válasza:
73%
Nálam a húsmentes napokat hó végének hívják...
2017. máj. 18. 12:18
 3/16 anonim ***** válasza:
88%
Szoktam, hetente általában 2 alkalommal, nem mindig kívánom a húst/halat, pedig amúgy szeretem nagyon. Ilyenkor valamilyen zöldséges rizottót, zöldséges tésztát vagy lasagne-t (az egyik kedvencem például a cukkinis-spenótos-gombás lasagne), töltött gombát, töltött padlizsánt, rakott krumplit (tojással, brokkolival, sok sajttal például), palacsintát vagy valamilyen salátát csinálok. A tojást is nagyon szeretem, rengetegféleképpen el lehet készíteni hús nélkül is.
2017. máj. 18. 12:59
 4/16 anonim ***** válasza:
90%
Utolsó vagyok, ami kimaradt, hogy én a leveseket annyira nem szeretem, de brokkoli krémlevest és a sütőtökös-gyömbéres krémlevest imádom (pedig amúgy utálom a tököt).
2017. máj. 18. 13:03
 5/16 anonim ***** válasza:
71%

Igen, kb hetente háromszor. Ilyenkor van lecsó tojással, főzelékek tojással vagy bundáskenyérrel, tócsni, paprikáskrumpli simán esetleg tükörtojással, zöldségfasírtok rizs és krumpliköretekkel, paradicsomleves, zöldségkrémlevesek, édes vagy sós tésztafélék. pl sonkás-tejfölös tészta, krumplis-sajtos muffin,krumplistészta, káposztástészta, palacsinta,almafánk, smarni, máglyarakás...

Szinte lehetetlen lenne felsorolni, annyi húsmentes kaja közül lehet választani.

Nem vagyunk vegetáriánusok, de nem visszük túlzásba a húsevést. Amikor hús/hal a főszereplő, akkor is rengeteg zöldségféle kerül mellé.

2017. máj. 18. 13:05
 6/16 anonim ***** válasza:
81%

Én nem tudtam, hogy minden áldott nap húst kellene ennem, kérdező. Csodálkozom kicsit, némely válaszon is.

Nálam körülbelül felesben mennek a halas/húsos és a húsmentes napok. Ez utóbbiak mindig komplettált ételek, azzaz teljes értékűek, tehát nem káposztástésztát kell elképzelni.

Rengetegféle húsmentes, ízes étel van. Javaslom neked az ohshegloves és a deliciouslyella.com oldalakat.

2017. máj. 18. 13:18
 7/16 anonim ***** válasza:
Havi maximum 1-2 ilyen van. Akkor halakat eszem, nem csak zöldségeket.
2017. máj. 18. 13:38
 8/16 anonim ***** válasza:
81%
Hát, nem mindennap eszek húst végülis, de soha nem tartottam külön húsmentes napot. Egyszerűen vannak napok amikor épp zöldséglevest, rizsfelfújtat, túrós zsömlét, lecsót, vagy valamilyen húsmentes ételt készítek, egyszerűen mert épp azt kívánom.
2017. máj. 18. 13:56
 9/16 anonim ***** válasza:
83%

Vasárnap szoktam valami húsfélét, és akkor abból marad hétfőre is. Még valamikor a hét közepén főzök valami olyat, amiben szintén van hús, vagy éppen kolbász, (rakott krumpli, vagy babgulyás füstölt kolbival) hasonló. Akkor abból is 2 nap lesz.

A többi napokon általában valami krumplis, vagy tésztás, vagy éppen túrógombóc, vagy egytálételek, hasonlók. Meg is őrülnék, ha minden nap húst kellene ennem.

2017. máj. 18. 14:20
 10/16 anonim ***** válasza:
86%
Hat nalunk gyakoribb a husmentes nap, mint a husos. Heti 1-2x eszunk hust, de nem is nagyon szeretjuk, szoval igenyunk sincs tobbre. Mondjuk anyagilag se birnank, ha minden nap lenne hus az asztalon.
2017. máj. 18. 14:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!