Milyen húsmentes dolgot lehet enni grillezésnél?
Gomba, padlizsán, cukkini, paprika - külön-külön is finom, de vegyesen, nyársra füzve is lehet sütni. Elöre befüszerezed ezeket, kevés olivaolajjal bekened és már sütheted is.
Krumplit is lehet, ha elszeleteled, vagy hasábokra vágod - akkor gyorsabban megsül és ebböl si tudsz nyárson egyszerre több darabot készíteni, így nem kell várni rá.
Krumplit is lehet, csak előtte főzd meg héjában, aztán pucold meg (ha újkrumpli, nem is kell megpucolni) aztán mehet a grillre. Jó fűszerezéssel tökéletes lesz.
Mehet mellé felkarikázva cukkini, padlizsán, ha van nagy répa, akkor ferdén, vékony karikákra vágva az is mehet.
Csöves kukorica is jó, jó zsenge, nem is kell sokáig sütni, mert csak annál keményebb lesz. Legyen szép színe, és már kész is.
Karfiolt is lehet grillezni, van egy kis vesztesége, de finom.
A lényeg, hogy 3-4 max 5 mm vékony lapokra kell felszeletelni a rózsákat. Kicsit szétpergős, a lehullott részekből lehet csinálni másnap karfiollevest, úgyhogy nem probléma, viszont ami egyben marad, mehet a rácsra.
Kemény sajtokat is jól lehet grillezni, bár ehhez én nem rácsot szoktam használni, hanem lapot. Ha nem találsz jó kemény sajtot, akkor lehet kapni direkt erre a célra grillsajtot, olcsóbb kategóriában is.
Gombát is lehet, azt is érdemes lapjára ketté vágni, ha túl nagy. Vagy érdemes laskagombát venni, ne az az unalmas csiperke legyen, a laska meg amúgy is lapos, jó grillezni.
Desszertnek grillezhetsz nektarint , sárgadinnyét, nyári almát... (megfelelően előkészítve, magozva, szeletelve...)
És nincs rács, amit a tűz fölé tudnál rakni?
Mert nyársra húzva körülményesebb.
Eleve jó nyárs kell hozzá, mert amíg egy hús rásül, addig a zöldség, összeesik, levet eresz, lötyögni kezd a nyárson, nem lehet forgatni, és le is eshet, meg le is esik róla.
De ha az említett zöldségeket kockára vágod (karika nem a legjobb, jó lenne tudni milyen nyárs)
Kockára vágva nyársra tudod húzni. Erre jó a cukkini, padlizsán, a gomba is, úgy húzd fel, hogy ne forogjon a nyárson, ez már rajtad áll.
Így, hogy semmit nem tudunk, meg azt is késve, nyilván nem tudjuk kitalálni. szúrd át átlóban a kalapját, meg a tönkjét.
Csöveskukorica a legjobb erre, azt értelem szerűen tengely irányban nyársra lehet húzni, és nem is lazul ki, mert az középen kemény.
Úgy is csinálhatod, hogy centis karikákra vágsz mindent, kicsit befűszerezed, aztán jó szorosan a nyársra húzod. Hogy egymást tartsa.
Így csak a külseje sül meg, de belül is átpárolódik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!