Valaki tud jó sárgaborsó receptet? Tehát, ami jó sós, fűszeres ízű és nem édeskés.
Sárgaborsó főzelékre gondolsz?
Én úgy szoktam, hogy jól átmosom, ha van idő rá beáztatom.
Sós vízben odateszem főni egy nagyobb edényben mert szeret futni.Egy megmosott de hámozatlan egész vöröshagymát is főzök vele.A végén kidobom belőle. Néha meg kell keverni nehogy leragadjon.
Ha megfőttek a szemek, rántást készítek pirospaprikával.Kevés hidegvízzel majd a főzővízzel feleresztem és rászűröm a főzelékre.Jól felforralom. Borsot teszek bele, ha kell még sózom.
Ha főzelék, akkor:
- zúzott fokhagymával + babérlevéllel tesszük fel főni, és a végén a rántásra nem teszünk tört paprikát, világos színnel tesszük asztalra.
Viszont fasírozottat is szoktam:
- megfőzöm, leszűröm, pépesítem, és amikor már egy kicsit hűlt, akkor a fűszerek (só-bors-fokhagyma-tört paprika) és tojással, zsemlemorzsával meggyúrom belőle a gombócokat, és a külsejét ismét zsemlemorzsába forgatva sütöm meg!
Ahogy az első, de nem teszek bele rántást soha, mert az állagához nem kell, az ízéhez sem ad hozzá semmit.
Sokat dob rajta a frissen őrölt feketebors, az nem szárított babérlevél, kis dijoni mustár és a füstölt paprika: ezeket mindig teszek bele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!