Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Lehet jó a sárgaborsó főzelék,...

Lehet jó a sárgaborsó főzelék, ha nem áztattam elő? Recept?

Figyelt kérdés
Most találtam ki,hogy ezt szeretnék főzni. Néhány órára be tudom áztatni, de nem egész napra. Esetleg egy egyszerű recept is jól jönne. Persze neten találtam sokat, de egyik sem egyforma.
2017. jan. 16. 11:24
 1/8 ede1219 ***** válasza:

Lehet áztatás nélkül is főzni -mint bármi szárazat- , csak tovább fő.

Itt egy recept, Mindmegette.hu-ról van:


Sárgaborsó f􀄘zelék


Hozzávalók

50 dkg sárgaborsó

2 db közepes krumpli nyersen reszelve

3 gerezd fokhagyma

2 szál zellerlevél /összekötve/

zöldpaprika félbevágva

só, bors ízlés szerint

A rántáshoz:

2 ev􀄘kanál olaj

2 csapott ev􀄘kanál liszt

Elkészítés

A sárgaborsót éjszakára beáztatjuk. F􀄘zés el􀄘tt lesz􀄦rjük, átmossuk, és a préselt

fokhagymával, a zellerlevéllel, sóval, borssal és a reszelt krumplival kb. 1,5-2 liter

vízben odatesszük f􀄘ni, nagyon-nagyon kicsi lángon, mert kifuthat. A fakanalat jobb,

ha benne hagyjuk, mert a mellette eltávozó g􀄘z kevésbé engedi kifutni. Ilyen lassú

􀁗􀄦zön kb. 1,5 óráig f􀄘zzük.

A krumpli teljesen szét f􀄘 benne- tehát s􀄦rít, ezért nagyon kicsi rántás készítünk. A

megh􀄦lt rántásra teszünk a f􀄘zelékb􀄘l, és berántjuk. Összef􀄘zzük, ha kell utána

ízesítjük.

2017. jan. 16. 11:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 ede1219 ***** válasza:
Bocs, pdf-be volt elrakva, az ékezetes betűk helyett rakta be az ábrákat, de azért használható!
2017. jan. 16. 11:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
A sárgaborsónak nem kell áznia sokáig, elég 1_2 óra is,ha teheted,akkor áztasd be most.
2017. jan. 16. 11:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:
96%

Ha van időt néhány óra is elég neki, hogy ázzon. ezalatt is felpuhul annyira, hogy gyorsabban megfő.

Én felteszem főni, és folyamatosan lehabozom, mert rengeteg keményítő kifő belőle kemény hab formájában. Ezért nem is teszek rá fedőt, mert volt, hogy kifutott és takaríthattam.

Ha már nem habzik fel, akkor teszek bele finomra vágott vöröshagymát, préselt fokhagymát, 1-2 babérlevelet.

Ha már kellően megpuhult, egy vékony rántással berántom , kevés pirospaprikával, hogy egy kis szín is kerüljön bele.

Én szeretem, ha a szemek érezhetők benne, vagyis kissé rusztikusabban,de az ifjúság kedvéért általában átjáratom botmixerrel is, hogy homogén legyen.(a babért előtte kiveszem ).

Sokszor készítek mellé lisztbe forgatott, ropogósra sütött hagymakarikákat.

2017. jan. 16. 12:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 A kérdező kommentje:
köszönöm! :)
2017. jan. 16. 12:28
 6/8 anonim ***** válasza:
0%

Lehet.

Recept: Google

2017. jan. 16. 13:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

Én felteszem egy kis sóval és opcionálisan egyéb fűszerrel (curry vagy bors, köménymag, szerecsendió) s szintén opcionálisan póréhagymával. De a víz és a só is elég. S kb. egy óra alatt szétfőzöm, akár áztattam, akár nem.

Kedvenc főzelékem, mert nincs vele meló s 3 napig van mit ennie a páromnak. Ja és mert viszonylag könnyen megfő, sőt szétfő, nem kell hozzá kukta.

2017. jan. 16. 20:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 anonim ***** válasza:
Semmi értelme beáztatni a hüvelyeseket, nem mellesleg pont a sárgaborsó kb 30 perc alatt pépesre fő
2017. jan. 17. 00:39
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!