1 kg sárgaborsó folyamatos főzés mellett hányszor szokott felhabzani?
Leszeded a habot vagy belekevered?
Fedő nélkül főzöd vagy lefedve?
Végig kevergeted vagy egy idő után otthagyod?
Végig habzani fog, ha nagy lángon hagyjuk.
A habot leszedem.
Félig lefedve, kis lángon főzöm. Figyelni kell rá.
Néha kell kevergetni, nehogy leégjen.
Én át szoktam mosni, főzés közben a habot nem szedem le. Általában akkorra szokott jó lenni, mikor "elfövi" a habját. Mikor elkezd habzani, ráteszem a fedőt egy fakanállal megemelve, és beállítom a lángot, hogy ne fusson ki. Néha kavarok rajta, de nem szokott leégni. Mikor eltűnik a habja, és puha, akkor meg vagy berántom, vagy egy adag krumplit/borsót szét turmixolok sűrítésnek (ilyenkor értelemszerűen annyival több borsót teszek bele, vagy pár krumplit), attól függően, hogy kívánom :)
A feleségem egyébként le szokta habozni, mert neki valahogy mindig kifut :) Ízben nincs különbség.
Én is átmosom négyszer ötször is, utána áztatom be, mégis
kemény hab lesz rajta. Nagyon magas a keményítőtartalma.
Én mindig leszedem, ahogy keletkezik, mert nem szeretném főzés közben a gázt pucerálni :))Kb 10 perc alatt kiadja az összes habját, utána már nyugodtabban főzöm puhára.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!