Miért nem fő puhára a sárgaborsó 2 óra alatt?
[link] Ezen az oldalon található recepttel dolgoztam, mindent ahogy írt, 5 dl víz + a pótlások hogy mindig fedve legyen, meg a többi. Előző nap csináltam sima sárgaborsó főzeléket, és az 1 bő óra alatt szétfőtt ahogy illik (igaz ahhoz vagy 1 liter levesalapot használtam).
Vajon a hűtőben állástól, a kevesebb víztől, vagy valami egész mástól nem főtt meg 2 óra alatt??
Nem vagyk egész biztos benne, de lehet, hogy a paradicsom - citromlé a bünös: savas közegben nehezen puhulnak a zöldségfélék.
Próbáld meg tovább fözni több lé hozzáadásával, idövel csak puha lesz.
Legközelebbre meg azt javaslnám, hogy fözd meg a bors´t elöször a paradicsom meg citromlé nélkül és csak a végén add hozzá. A hütöben állás biztos, hody nem ok, a kevesebb viz lehet, ha nem volt elég a borsónak de azt lehet utántölteni.
Azt ne engedd hogy teljesen elfőjön róla a víz, de van ilyen sajna, múltkor anyum vagy 3és fél óráig főzte és kő kemény volt, nem is főtt meg...lehet a borsóval van baj, de azért főzd még.
Én babot csinálok, az se akar nagyon puhulni, nem tudom mi van ma....azért remélem összejön, mert nincs egyenlőre B tervem... :D
utolsónak írom: én is sárgarépásan csinálom :) + olvastam, hogy érdemes hozzáadni 1 tk. paradicsompürét. kipróbáltam így és répával, és tényleg isteni!
múltkor egy főzős műsorban egy olasz szakács mondta, hogy lencseleves esetén csak a főzés végén szokta a sót hozzáadni, mert különben megkeményszik a lencse héja... hát, nem tudom :) egyébként én sem szeretem a sárgaborsó főzeléket bébiételformában :) és abban is van igazság, hogy kevés vízben ilyesmit nem lehet főzni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!