Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Miért nem fő puhára a sárgabor...

Miért nem fő puhára a sárgaborsó 2 óra alatt?

Figyelt kérdés

[link] Ezen az oldalon található recepttel dolgoztam, mindent ahogy írt, 5 dl víz + a pótlások hogy mindig fedve legyen, meg a többi. Előző nap csináltam sima sárgaborsó főzeléket, és az 1 bő óra alatt szétfőtt ahogy illik (igaz ahhoz vagy 1 liter levesalapot használtam).

Vajon a hűtőben állástól, a kevesebb víztől, vagy valami egész mástól nem főtt meg 2 óra alatt??


2009. nov. 5. 13:38
 1/10 anonim ***** válasza:
82%
nem tudom, nekem mindig megfőtt eddig. ha csak lehetőségem van rá, beáztatom egy pár órára, de ha nem, akkor is megfő. sztem ezzel a borsóval lehetett vmi!
2009. nov. 5. 14:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

Nem vagyk egész biztos benne, de lehet, hogy a paradicsom - citromlé a bünös: savas közegben nehezen puhulnak a zöldségfélék.

Próbáld meg tovább fözni több lé hozzáadásával, idövel csak puha lesz.

Legközelebbre meg azt javaslnám, hogy fözd meg a bors´t elöször a paradicsom meg citromlé nélkül és csak a végén add hozzá. A hütöben állás biztos, hody nem ok, a kevesebb viz lehet, ha nem volt elég a borsónak de azt lehet utántölteni.

2009. nov. 5. 14:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Azt ne engedd hogy teljesen elfőjön róla a víz, de van ilyen sajna, múltkor anyum vagy 3és fél óráig főzte és kő kemény volt, nem is főtt meg...lehet a borsóval van baj, de azért főzd még.

Én babot csinálok, az se akar nagyon puhulni, nem tudom mi van ma....azért remélem összejön, mert nincs egyenlőre B tervem... :D

2009. nov. 5. 14:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 anonim ***** válasza:
73%
Előtte be kell egy nappal áztatni, aztán tiszta, sós vízben főzd meg. Egyáltalán nem normális, ha nem puhul meg, akkor ki tudja, hány éves az a sárgaborsó.
2009. nov. 5. 14:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
na jól van, puhul a babom...huh....:D
2009. nov. 5. 15:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek, legközelebb, ha ilyet csinlok előre megfőzöm külön! :D
2009. nov. 5. 16:20
 7/10 anonim ***** válasza:
73%
mert nem áztattad be 1 éjszakára. MInden hüvelyest be kell áztatni 8-12 órára min.
2009. nov. 5. 18:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
Ha nem akar megfőni,akkor tegyél bele szódabikarbónát,az minden ételben segíti a puhulást( Húsoknál is ).A másik dolog,hogy ha kevés a víz és pótolni kell,soha nem szabad hideg vízzel felönteni,csak meleggel.A hideg víztől megkeményedhet az étel,a borsó meg a bab különösen.
2009. nov. 5. 21:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 anonim ***** válasza:
Én nem szoktam beáztatni. A módszerem: bő vízben felteszem a sárgaborsót, teszek bele egész sárgarépát (ezt a szakács rokonomtól tanultam, finomabb lesz az íze) és majdnem készre főzöm. Elzárom a gázt, hagyom a saját gőzében puhulni, így majdnem egészben marad a szem, nem szeretem, ha pempő lesz a végén belőle. Mikor ebédelni akarunk, megcsinálom a rántást, belekeverem, kicsit összefőzöm 'oszt annyi :))))
2009. nov. 17. 15:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 anonim ***** válasza:

utolsónak írom: én is sárgarépásan csinálom :) + olvastam, hogy érdemes hozzáadni 1 tk. paradicsompürét. kipróbáltam így és répával, és tényleg isteni!


múltkor egy főzős műsorban egy olasz szakács mondta, hogy lencseleves esetén csak a főzés végén szokta a sót hozzáadni, mert különben megkeményszik a lencse héja... hát, nem tudom :) egyébként én sem szeretem a sárgaborsó főzeléket bébiételformában :) és abban is van igazság, hogy kevés vízben ilyesmit nem lehet főzni.

2009. nov. 17. 15:50
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!