Sárgaborsót mennyi ideig szoktátok főzni, míg megpuhul?
Nekem 45-50 perc alatt fő szét, hideg vízben felrakástól számítva (néhány perc alatt forr fel). Valamivel korábban már puha.
Sima edényben, kuktában biztos gyorsabb lenne :)
Indukciós főzőlap. Nyilván nagyon nem mindegy ez sem.
Az klassz :)
Sima gáztűzhelyem van, panelban. A héten sárgaborsó főzeléket készítettem (volna). Előző este beisáztattam, 2 óra főzés sem volt elég neki, olyan kemény maradt mint a kő. Ennek mi lehet az oka ????
Előző este meleg vízben áztatom (és nem hzidegben!), és még lefekvés előtt 1-2 alkalommal is cserélem rajta a vizet. Akkor egészen rövid idő alatt megfő.
Egyébként ugyanígy áztatom a száraz babot is, és így az is viszonylag gyorsan fő.
Tök felesleges beáztatni, kb 30-40 perc alatt szétfő
Indukciós lapon vagy mikróban szoktam főzni
3-as vagyok!
Nekem is panelban, síma gáztűzhelyem van.
Ezek szerint még az sem mindegy, milyen tűzhelyen főzünk.
Tesco saját márkás sárgaborsó volt.Néztem a zacsi hátoldalát és az volt feltüntetve, hogy 2012-ben "lapátolták" a csomagolásba.
Lehet,hogy öreg, régi volt,vagy állati takarmány???? :)
Hát az bizony kőkorszaki volt. Nekem beáztatva is legalább 2 órát fő gázon, de felfővés után legalább ötször le kell szedni a kemény habot róla.Kuktában tilos főzni, mert felrobbanhat !
A végén még botmixerrel át szoktam járatni, mert az enyémek tök simán szeretik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!