Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mitől lett zöldes a tojás...

Mitől lett zöldes a tojás sütés után?

Figyelt kérdés
Rántottát sütöttem ma és néhol zöldes színe lett
2017. máj. 28. 09:47
 1/5 anonim ***** válasza:
50%
Ilyent még nem láttam, de néha van olyan ,hogy felütök egy bolti tojást, és neonosan virít. Talán a tápszertől.
2017. máj. 28. 09:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

A kénvegyülettől, ami a tojás sárgájában van, előfordulhat zöldes elszíneződés. Főleg, ha túlfőzzük a főtt tojást, akkor látszik a zöldes karima a sárgája körül, de sültnél is előfordulhat, ha túlsütjük.

Nincs vele semmi baj, természetes jelenség, csak nem gusztusos, és az utóhatás is érezhető, kellemetlen szagú...

2017. máj. 28. 12:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim ***** válasza:
78%
Jól le lettem pontozva, pedig sütésnél még sosem tapasztaltam ilyent. Főzésnél való igaz, hogy megzöldül, ha sokáig van főzve.
2017. máj. 29. 08:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
A tojássárgájában sok vas van, a fehérjében pedig kén (hidrogén-szulfid formájában). A tojás két fázisának találkozásánál reakcióba lép egymással a vas és a kénvegyület, és a keletkező vas-szulfid az, ami zöld színű. Egészségre nem ártalmas, bátran megehető.
2017. máj. 29. 11:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 anonim ***** válasza:
100%
Ha túlfőzöd, vagy sütöd bezöldül. A kémiai okát már vázolták előttem.
2017. máj. 29. 14:51
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!