Véleményetek szerint hogyan készül az "igaz" brassói?
*én sem olvastam sehol -> én írtam, hogy így fogom a következőt
mindenfélékkel kísérletezgetek
Én kevés hozzáadott zsíron, húsos, igazi füstölésű szalonnakockákat kisütök, annak a zsírján egy PICIKE(!) hagymát megdinsztelek.
(Azért picikét, mert ez nem pörkölt, ahhoz mindig sokat használok.)
Ráteszem a húst, sózom, borsozom, egy halom fokhagymát rányomok és egy teáskanál pirospaprikát, hogy arany színű legyen a zaftja.
Fedő alatt, kis lángon megvárom, hogy kidobja a saját levét és abban megpuhuljon, majd amikor már majdnem kész, akkor fedő le, hagyom, hogy a vizes lé elpárologjon és inkább csak sütöm, mert nem véletlenül "pecsenye" a neve.
Közben a nyers krumplikockákat kisütöttem, lehet tálalni.
Nem keverem össze a krumplival, hanem a tetejére halmozom.
Én majorannát nem teszek rá, azt csak belsőségekhez, hurkához használok.
Mivel nálunk 2kg hús kell a brassóihoz egy evésre, ezért nem olcsó mulatság, ilyen formában nem kiadós.
Ezért azt találtam ki, hogy nem aprítom fel a húst kis csíkokra, mert nem győzöm anyagilag, hanem szeletekre vágom és a brassói recept szerint elkészítem.
Az íze ugyanolyan - mitől is lehetne más - csak a külleme más.
Így elég egy evésre mindenkinek 2 szelet és a 2 kg húsból marad még egy evésre mindnyájunknak.
Nem mondom, hogy nem jobb 2 kocka krumplihoz 4 csík húst bekapni, de sajnos a pénztárca megszabja a határokat.:(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!