Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Véleményetek szerint hogyan...

Véleményetek szerint hogyan készül az "igaz" brassói?

Figyelt kérdés
2017. máj. 22. 07:51
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%
Én sem olvastam sehol. :-)
2017. máj. 22. 11:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/19 anonim ***** válasza:
51%

*én sem olvastam sehol -> én írtam, hogy így fogom a következőt


mindenfélékkel kísérletezgetek

2017. máj. 22. 11:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/19 anonim ***** válasza:
51%
Kaják nálam fele, vagy több mint fele részben megszokott módokon készülnek, negyedükben változtatgatok néha kissé rajtuk adhoc jelleggel, meg van amikor úgy érzésből-kreativitásból-próbálkozásból ezt-azt
2017. máj. 22. 11:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/19 anonim ***** válasza:
35%
( Brassóinál azért csinálnám a krumpli előáztatását hozzá előbb, hogy kijöjjön belőle a keményítő nagy része, így jobban ropogósabbra sül a krumpli, a minimal előfőzésnek is hasonló a jelentőssége - de nem kell valóban előfőzni, csak épp csak nagyon kicsit - így még ropogósabb lesz a krumpli, és jobban magába is szívja a különféle ízeket, fűszereket is... )
2017. máj. 22. 11:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/19 anonim ***** válasza:
51%
De még több dolgot ki fogok próbálni brassóinál, hogy mindig tökéletesítsek rajta, még van mit
2017. máj. 22. 11:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/19 anonim ***** válasza:
68%

Én kevés hozzáadott zsíron, húsos, igazi füstölésű szalonnakockákat kisütök, annak a zsírján egy PICIKE(!) hagymát megdinsztelek.

(Azért picikét, mert ez nem pörkölt, ahhoz mindig sokat használok.)

Ráteszem a húst, sózom, borsozom, egy halom fokhagymát rányomok és egy teáskanál pirospaprikát, hogy arany színű legyen a zaftja.

Fedő alatt, kis lángon megvárom, hogy kidobja a saját levét és abban megpuhuljon, majd amikor már majdnem kész, akkor fedő le, hagyom, hogy a vizes lé elpárologjon és inkább csak sütöm, mert nem véletlenül "pecsenye" a neve.

Közben a nyers krumplikockákat kisütöttem, lehet tálalni.

Nem keverem össze a krumplival, hanem a tetejére halmozom.


Én majorannát nem teszek rá, azt csak belsőségekhez, hurkához használok.

2017. máj. 22. 11:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 17/19 anonim ***** válasza:
39%

Mivel nálunk 2kg hús kell a brassóihoz egy evésre, ezért nem olcsó mulatság, ilyen formában nem kiadós.

Ezért azt találtam ki, hogy nem aprítom fel a húst kis csíkokra, mert nem győzöm anyagilag, hanem szeletekre vágom és a brassói recept szerint elkészítem.

Az íze ugyanolyan - mitől is lehetne más - csak a külleme más.

Így elég egy evésre mindenkinek 2 szelet és a 2 kg húsból marad még egy evésre mindnyájunknak.

Nem mondom, hogy nem jobb 2 kocka krumplihoz 4 csík húst bekapni, de sajnos a pénztárca megszabja a határokat.:(

2017. máj. 22. 12:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 18/19 A kérdező kommentje:
Köszönöm a hasznos válaszokat, ki fogok próbálni néhányat.
2017. máj. 22. 12:32
 19/19 anonim ***** válasza:
64%
Szerintem a brassói borsóval a legjobb, én mindig azzal eszem.
2017. máj. 22. 13:06
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!