Nálatok, hogy készül a brassói?
Úgy, ahogy az első csak pirospaprika nélkül.
Anyukám pirospaprikával készíti.
A lényeg nálunk is ugyanaz. Az egyik serpenyőben sül a kockára vágott hús, a másikban kockakrumpli. amikor mindegyik piros, a zsírt leöntöm alóluk és összeborítom. frissen préselt fokhagymát és egy csipet majorannát teszek rá.Azon frissiben tálalom valami finom esetes savanyúsággal, nyáron kovászos uborkával.Nálunk ilyen egyszerű.
Csak remélni merem, hogy a kérdés nem lesz a nap nagy vitája, ahol ölre mennek egymás "igazi" brassóija miatt.
Én úgy szeretem, hogy lehetőleg füstölt szalonna zsírján pirosra sütöm a húst, ha kész, fokhagymát nyomok rá, meg egy kis majoránnát, kockára vágott krumplit sütök mellé és összekeverem.
De a férjemnek úgy főzöm, hogy a kockára vágott húsból sima pörköltalapot készítek kevés szafttal, a szokásosnál kicsivel több fokhagymával és azt keverem össze a sült krumplival (mondjuk nem értem, ez mitől brassói és miért nem pörkölt, de végül is mindegy is, ő így szereti).
Ahogy az első. Fokhagymát is teszek bele, de nem túl sokat mert a férjemnek nem a kedvence sajnos :P Majorannával is meg szoktam szórni pirospaprika mellett.
Sőt, sokszor ugyanilyen alapon gombás verziót is készítek.
Jöhet ide is a lepontozás a szentségtörő, magyarellenes praktikáimért, mint minden brassóis kérdésnél :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!