Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Nálatok, hogy készül a brassói?

Nálatok, hogy készül a brassói?

Figyelt kérdés
2014. febr. 24. 13:53
 1/9 anonim ***** válasza:
10%
Húst kockára vágom, zsíron megpíritom, pici vízzel felengedem, só, bors, megfőzöm. A végére teljesen zsírjára sütöm, és pirospaprika amikor már kész. Hozzá kockára vágott sült krumpli, azzal keverem össze.
2014. febr. 24. 14:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:
19%
Úgy csinálom mint az első válaszoló (néha teszek hozzá zöldborsót is)
2014. febr. 24. 14:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 anonim ***** válasza:
61%
Nálunk annyi a különbség az előzőekhez képest, hogy mi kis kockákra vágott szalonnát pirítunk először és arra jön a husi. Pirospaprika nincs.
2014. febr. 24. 14:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 anonim ***** válasza:

Úgy, ahogy az első csak pirospaprika nélkül.


Anyukám pirospaprikával készíti.

2014. febr. 24. 14:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 anonim ***** válasza:
74%
Úgy, ahogy az első írta, de fokhagymásan és pirospaprika nélkül.
2014. febr. 24. 14:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 anonim ***** válasza:
68%

A lényeg nálunk is ugyanaz. Az egyik serpenyőben sül a kockára vágott hús, a másikban kockakrumpli. amikor mindegyik piros, a zsírt leöntöm alóluk és összeborítom. frissen préselt fokhagymát és egy csipet majorannát teszek rá.Azon frissiben tálalom valami finom esetes savanyúsággal, nyáron kovászos uborkával.Nálunk ilyen egyszerű.

Csak remélni merem, hogy a kérdés nem lesz a nap nagy vitája, ahol ölre mennek egymás "igazi" brassóija miatt.

2014. febr. 24. 16:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 Dilettáns döggomba ***** válasza:
Ahogy az első, de teletunkolom fokhagymával.
2014. febr. 24. 16:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 anonim ***** válasza:

Én úgy szeretem, hogy lehetőleg füstölt szalonna zsírján pirosra sütöm a húst, ha kész, fokhagymát nyomok rá, meg egy kis majoránnát, kockára vágott krumplit sütök mellé és összekeverem.

De a férjemnek úgy főzöm, hogy a kockára vágott húsból sima pörköltalapot készítek kevés szafttal, a szokásosnál kicsivel több fokhagymával és azt keverem össze a sült krumplival (mondjuk nem értem, ez mitől brassói és miért nem pörkölt, de végül is mindegy is, ő így szereti).

2014. febr. 24. 22:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 anonim ***** válasza:

Ahogy az első. Fokhagymát is teszek bele, de nem túl sokat mert a férjemnek nem a kedvence sajnos :P Majorannával is meg szoktam szórni pirospaprika mellett.


Sőt, sokszor ugyanilyen alapon gombás verziót is készítek.


Jöhet ide is a lepontozás a szentségtörő, magyarellenes praktikáimért, mint minden brassóis kérdésnél :D

2014. febr. 25. 19:52
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!