Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogy készül a jó brassói?

Hogy készül a jó brassói?

Figyelt kérdés
2008. máj. 27. 08:21
 1/5 anonim ***** válasza:
69%
Szerintem a brassóinak csak egyféle receptje van, ezt biztosan tudod, minden szakácskönyv leírja. Szerintem amiatt lesz igazán jó, ha nem az uncsi csirkemellből csinálod, mert az olyan lesz mint a csizmatalp, hanem pl sertéscombból vagy esetleg marhahúsból, mert ezek szaftosabbak maradnak. Nekem is csak sokadik alkalommal sikerült kikísérleteznem, hogy hogyan nem lesz úgymond fojtós a hús. Én sok sok hagymát pirítottam alá olaj és víz keverékén, ettől marad a hús lédús és szaftos. Jó főzőcskét:))
2008. máj. 27. 09:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem nem csak egy recept van rá. Pl nekem hagymát eszembe nem jutna tenni bele, tipikusan egy borsos-fokhagymás étel. Én személy szerint paradicsompürét is teszek bele, de ezt nagyon kevesen csinálják. És nem is csinálnám másból, mint sertéscombból.

Túlzás kijelenteni, hogy csak egyféle receptje van.

Ahány ház, annyi szokás.

Az alábbi link alatt mindjárt hat receptet is találsz:

[link]

2008. máj. 27. 20:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Én a brassoi készítését édesapámtól tanultam aki szakács.

Ő csakis sertéshúsból készítette amit kockára vágott,ráöntött 1-1.5 dl vizet,kevés olajat öntött még hozzá,borsozta,ételízesítőt rakott még hozzá ízlés szerint és hagyta a húst megpárolódni,majd utána az olajban lesütni(nem szabad keményre égetni),ekkor rakta hozzá az apróra kockázott fokhagymát,aztán a kockára vágott burgonyát félig megfőzte,majd forró olajban pirosra sütötte és ezt a húst és a burgonyát összekeverte.

2008. máj. 27. 20:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Az előző hozzászólást én írtam.

Ő még majorannát is rakott hozzá,de szerintem nem annyira fontos.

2008. máj. 27. 20:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 anonim ***** válasza:
100%
En a Brassoi apropecsenyt tarjabol szoktam csinalni,mert az nem annyira zsiros,de nem is olyan szaraz mint a sertescomb. A Sthal konyhajaban egy alkalommal Budai keszitett egy nagyon erdekes valtozatot,probald megkeresni a Budai receptjei kozott.
2008. máj. 28. 13:32
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!