Hogy készül a jó brassói?
Szerintem nem csak egy recept van rá. Pl nekem hagymát eszembe nem jutna tenni bele, tipikusan egy borsos-fokhagymás étel. Én személy szerint paradicsompürét is teszek bele, de ezt nagyon kevesen csinálják. És nem is csinálnám másból, mint sertéscombból.
Túlzás kijelenteni, hogy csak egyféle receptje van.
Ahány ház, annyi szokás.
Az alábbi link alatt mindjárt hat receptet is találsz:
Én a brassoi készítését édesapámtól tanultam aki szakács.
Ő csakis sertéshúsból készítette amit kockára vágott,ráöntött 1-1.5 dl vizet,kevés olajat öntött még hozzá,borsozta,ételízesítőt rakott még hozzá ízlés szerint és hagyta a húst megpárolódni,majd utána az olajban lesütni(nem szabad keményre égetni),ekkor rakta hozzá az apróra kockázott fokhagymát,aztán a kockára vágott burgonyát félig megfőzte,majd forró olajban pirosra sütötte és ezt a húst és a burgonyát összekeverte.
Az előző hozzászólást én írtam.
Ő még majorannát is rakott hozzá,de szerintem nem annyira fontos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!