S. O. s Tul hig lett cukorborsofozelek, es utolag kivsit megszortam liszttel, es kezi habverovel kezdtem el azonnal habarni, de megis csomos lett kicsit. Mit lehet ilyenkor tenni? Amugy tejjel keszitettem
Persze, mindenkivel előfordul az ilyesmi.Az igaz, hogy a forró főzelékre nem jó megoldás a lisztes szórás (az egy másik sűrítési eljárás ),de, ha legközelebb így jársz, akkor a lisztet keverd simára egy kis vízzel, majd vegyél ki a főzelék levéből ( hőkiegyenlítés ) és azt a majdnem meleg habarást öntsd a főzelékhez.
Ha teljesen biztosra akarsz menni, érdemes egy szitaszűrőn átereszteni,és ahogy folyik le, gyors mozdulatokkal elkeverni.
Ne bánkódj, legközelebb biztosan jobban sikerül :)
Igen, természetesen ehető, legfeljebb nem olyan, mint szeretted volna eredetileg kinézetre, de attól még biztosan finom. Ne törődj a beszólóval, ne idegeskedj miatta.
Egy konyhában minden megtörténhet a kudarctól a sikerig , bármi :)
Elöször is semmi bajotok nem lesz, ez olyan, mintha tészta lenne benne egészsségügyi szempontból (mármint tojás nélküli), ne idegeskedj.
A 82%-os tökéletes tanácsot adott, legközelebb már tudod, mit kell csinálni.
A 63%-asl meg nem érdemes törödni, mert ö a föbunkó és még neki jár a szája utána - ez mindent elmond róla!
Legközelebb ne rá szórj amúgy, hanem csinálj gyors habarást akár tejföl nélkül, és forrald ki a lisztcsomókat - ha vannak.
Néha én is elrontom a főzit, olyankor forralom pár percig és amellett, hogy a lisztíze elmegy, a csomók is szétfőnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!