Mit főzzek az anyóséknak?
A férjed valószínűleg tudja, mit esznek meg, mit nem. Ne a kedvencüket főzd, mert azt úgyse fogod eltalálni a szájízük szerint. Ha van valami specialitásod, csináld azt nyugodtan.
Érdemes figyelembe venni, ha cukros, allergiás, vagy diétázik.
Ahogy arra is, hogy ha olyan gyógyszert szed, amire nem ihat alkoholt. Egy pár doboz alkoholmentes sör, valami diétás üdítő... Ha van cukorbeteg, akkor kávéhoz és teához is édesítőszert használ. Nagy piros pont, ha ugyanolyat veszel, amit ő is használ.
Kérdezd meg a párodat, hogy milyenek a szülei. Lehet, hogy totál levennéd a lábukról egy fesű kagylós rizottóval, de az is lehet, hogy nem, mert nem szeretik az ilyen ételeket. :D
Nálam egyébként a svéd húsgolyónak van nagy sikere, az tíz ujj megnyalós, desszertnek meg egy cheesecake a tuti befutó. Könnyű receptek, különlegesebbek, másabbak, mint a magyar ízek, de azért mégse fésű kagyló. :D
Én a helyedben mindenképpen vennék egy jó kis házi tyúkot, amiből isteni, ízletes tyúkhúslevest főznék, hozzá jó fajta csigatésztával, már kész főnyeremény. Azzal nem tudsz melléfogni. Másodiknak ha nagyon húsosak, akkor én csinálnék nekik pulykamell, vagy csirkemell filéből ilyen kis helyes tekercseket, pl. befűszerezed, betöltöd aszalt szilvával, feltekered, begöngyölöd 1-2 szelet bacon-be, megtűzöd egy hústűvel és így fólia alatt némi zsiradékkal sütőben kisütöd a tekercseket, isteni finom és mutatós is. Hozzá párolt, petrezselymes rizs, vagy krumplipüré is nagyon jól megy, tökéletes főétel.
Desszertnek meg akár egy gesztenyepürét is csinálhatsz tejszínhabbal, azt szinte minden idős imádja és nem is pö...csölős meló. De számtalan jó sütirecept van pl. itt: [link] vagy itt is: [link] én mind a két oldalról sütöttem-főztem már, kiváló receptek. De ha ebéd után csinálsz egy fagyi kelyhet, jó minőségű fagyikból, az is telitalálat szerintem.
Na az én anyósommal nem mennél sokra. Ha olyasmit főztem, amit ő is szokott, akkor azt nem is úgy kell, és ő jobban tudja, ha valami tök újat, akkor fúj, mi ez, ő ezt nem eszi meg.
Ha rám hallgatsz, azt főzöd, ami neked a legjobban megy. Persze azért kérdezz rá a párodnál, bár ennyi idő után már csak tudod, hogy mi az, amit tutira nem esznek meg. Sok sikert.
Keress valamilyen különleges, ünnepi menüt.
Két fajta ételt ajánlatos kerülni: a kedvencüket, és azt amit sokszor főznek.
Bújj pár receptoldalt, keress valamilyen ünnepibb, de olyan ételsort amit vagy ritkán, vagy soha nem csináltak még. Figyelj az egyedi igényekre is, de nem szabad túlspilázni- azt azért egy ember megérzi, ha görcsösen meg akarnak neki felelni.
Legessuerubb tanacs:
AMIT SZERETNEK.
A parod tudni fogja.
Azt írod, hogy a húsos, magyaros, zsíros ételeket kedvelik. Ez esetben javaslom a marhahúslevest, velőscsontot is belefőzve: vagy megeszik, vagy nem, de a levesnek remek ízt ad.
Második fogásként javaslom a petrezselymes burgonyát és töltött csirkecombot, uborkasalátával, mert ez mégsem egy pörkölt, de a tipikus magyaros gyomrúak is megeszik, kvázi ünnepibb hatást kell számukra.
Ha desszerteznél is, akkor is maradj középen, semmi extra, semmi megosztó dolog. Valamilyen hagyományos, tepsis sütemény, és kész.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!