Adnatok anyoseknak kolcsonbe penzt?
Kérdés, hogy mekkora összegről van szó, látjátok-e értelmét a vállalkozásnak, megbízhatóak-e (=visszaadják vagy sem), és hogy tudjátok-e nélkülözni azt a pénzt a közeljövőben. Ha lakást akartok venni egy fél év múlva és szükségetek van rá, akkor nem adnék, egyéb esetben ne vetném el egyből.
Szóval ennyi leírásból még nem tudnám megmondani kinek van igaza.
Kérdés, hogy mennyi a jövedelmetek (és milyen arányban oszlik meg kettötök között) - azaz ha nem tudnák visszaadni, akkor abból nektek komoly problémátok lenne, vagy "csak" sajnálnátok az elveszett pénzt?
A másik kérdés: a vállalkozás miböl állna? Mert ha pl.üzletelés valamivel, akkor az eleve nem elképzelhetö, hogy valamit is behoz, ha olyasmi, ami tényleg értelmes, akkor nem kizárt a támogatás.
De mielött bármibe is belementek, feltétlen kellene egy elözetes konkrét tervezet (szakembertöl), hogy mennyi befektetéssel mennyi haszon lenne belöle.
Amit feltétlen tudni kell, hogy a házasságban hivatalosan csak közös kassza létezik (kivéve, ha ettöl eltérö házassági szerzödés van), ezért akkor is a fele a te kiadásod, ha külön kasszát akarnál.
Én alapesetben nem zárkóznék el a kölcsöntöl mint ötlettöl, de egyrészt elöre ragaszkodnék ahhoz, hogy beavassanak a tervezetbe, hoyg meg lehessen ítélni, hogy reális-e a dolog, másrészt feltétlen papíron, hivatalos formában adnék csak.
Nem. Én senkinek nem adok kölcsön. Meg lehet miatta kövezni, de szerintem a békesség kedvéért jobb. Volt már,hogy kölcsön adtam.Sose kaptam vissza.(közel álló emberektől)
Főleg,hogyha vállalkozásról van szó, közel sem biztos,hogy nem úszik el a pénzetek.Szóval esélyes,hogy sose adják meg..Nektek ezen a saját lakás is múlik..Ne adjatok szerintem.
Vegyenek fel bankból, vagy kérjenek a másik gyerektől, hátha ők vannak olyan hülyék és adnak.Ti ne adjatok.
srácok, azért ne csináljátok a saját szüleivel ki irat szerződést most komolyan...
És ha ne mtudják majd visszaadni akkor perre viszitek, vagy mi a fene? Azért ez nevetséges.
Azzal egyet értek, hogy cask akkor adjatok kölcsön, ha bíztok a vállalkozás sikerében.
Ha nem bíztok, akkor azt meg kell mondani, valószínűleg megharagudnak, de azt még helyre lehet hozni, míg ha kölcsön adtok és elbukják, abból olyan viszály alakulhat aki, amiben tönkremehet a család.
Hát ha a férjed 4 havi fizetése, akkor az annyira nem sok. Mármint forintban attól még lehet az, de ti egészen könnyen be tudnátok hozni az elveszett, netán megkésett pénzt.. nyilván nem tudnák visszaadni nektek 2 hónap alatt.
Ennek ismeretében, ha látnék potenciált benne, akkor kölcsönadnám nekik. Legfeljebb csúszik 4 hónapot a lakásvásárlás, vagy a következő hónapokban egy picit jobban odafigyelnék a költésre és akkor nem is feltétlenül csúszna a lakásvásárlás.
Ennyit én be tudnék áldozni, ha jó ötlet amit akarnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!