Adnatok anyoseknak kolcsonbe penzt?
Na aggódj kérdező, én megértelek és akinek van egy pici matematikai háttere az is megért.
Sosem látnátok viszont azt a pénzt... Külföldi viszonyokat számolva anyósék úgy 1,5-2 millió forintot kérhetnek tőletek minimum és ugyan ennyit a másik testvértől is. Fogalmam sincs, hogy hol akarnak falatozót nyitni, de szerintem ezzel még senki sem kereste magát halálra.
Sima matek amúgy. Kérdezzétek meg őket, hogy mit akarnak árulni. Egy ilyen hely bérköltsége, rezsije, alapanyagköltsége előre számítható és az is, hogy kb mennyiért lehet eladni egy adag ételt. Szépen be kell szorozni nekik, hogy naponta hány adag ételt kéne eladniuk ahhoz, hogy legalább részben legálisan működjön a hely (nem megoldás, hogy nyugdíjat sem kapnak és akkor újra tőletek kérnek) és hogy vissza tudják fizetni a felvett kölcsönt öt év alatt. Diplomás emberek vagytok, pár óra netes kereséssel tudtok becsülni, hogy érdemes-e foglalkozni ezzel. Szerintem irreális számok fognak kijönni, de ha nem, akkor lehet tovább gondolkozni ezen.
OK, mérlegelj, mekkora a kockázat. Minél nagyobb a rálátásod, annál kisebb talán. Kikötheted azt is, hogy a tiétek a cég, a falatozó összes eszköze, ha az anyósék nem csinálják jól, felveszel valakit a helyükre stb. Addig nem adod nekik a falatozót, amíg nem vetted ki osztalékban a kölcsönt, utána meg rájuk íratod. Ha nem megy a dolog, az egy vagy kétéves türelmi időn belül nem indul be a szekér, akkor eladod a vállalkozást, és kész.
Amúgy tőlem sem várják el az anyagi támogatást, a páromtól sem, nem is kell adnunk általában semmit, de ha kérnének, adnánk mindent. A garázsra is csak kölcsön kellett volna pénz, aztán meggondolta magát az eladó, de mindegy. Nekünk a szüleink is a családunk részét jelentik. Örülünk, ha segíthetünk nekik valamiben. Nekem ez a hozzáállás az új, amit itt egyesek képviselnek, hogy ezt egyáltalán mérlegelni kell, kérdésként felmerül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!