Hogy készítitek a tejfölös uborkasalátát?
2 db. kígyóuborkát megtisztítok, leszeletelek. 2-3 csipet sóval lesózom, állni hagyom 1 órát. A levet, amit eresztett leöntöm róla. Meglocsolom kb. 1/2 dl ecettel, ez attól függ, hogy mennyire szereted savanyún. Teszek rá még 2-3 evőkanál kristálycukrot, összekeverem. Ezután meglocsolom kb. 1 evőkanál olívaolajjal. A végén összekeverem 1 doboz (2 dl.) tejföllel. Tálaláskor megszórom pirospaprikával.
Az ecet és a cukor mennyisége ízléstől függően változhat.
kicsit későn, de most olvasom a kérdést... én így tanultam az ecetes lét:
1 bögrébe: 4teáskanál cukor ( ha kevésbé édesen szereted, akkor csak 3) , 1 teáskanál só, rá annyi ecet, hogy ezt ellepje,vagy inkább csak átitassa, é ezt felöntöm vízzel. elkeverem és kész..
szoktam belereszelni fokhagymát.
az ubisalihoz bőven elég fél bögre lé.inkább kevesebb, mert megy rá a tejföl.
remélem tudtam segíteni!
annak idején bizti azért így tanította meg az anyu, mert még kicsi voltam. de azóta is így csinálom. lehet, hogy hülyeség, de ha több lé kell, akkor inkább 2x megcsinálom a bögrével.... :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!