karikákra felszelem, tejföl, só, foghagyma, nagyon pici ecet
2011. jún. 20. 13:50
Hasznos számodra ez a válasz?
4/11 anonim válasza:
*k
2011. jún. 20. 13:50
Hasznos számodra ez a válasz?
5/11 anonim válasza:
Érdekes hogy senki nem hámozza meg! Vajom miért? Miért kell a héját ami nem emészthető megenni?
2011. jún. 20. 14:00
Hasznos számodra ez a válasz?
6/11 anonim válasza:
Második vagyok, azért nem ítram a hámozást, mert evidens...neked nem?
2011. jún. 20. 14:10
Hasznos számodra ez a válasz?
7/11 doboszoli válasza:
A kígyóuborkát nem feltétlenül kell meghámozni, mondjuk én meg szoktam.
Legyalulom, megsózom, 1-2 perc múlva cukor, ecet, evőkanálnyi olívaolaj. Tejföl, fokhagyma, opció.
2011. jún. 20. 14:12
Hasznos számodra ez a válasz?
8/11 anonim válasza:
Miért ne lenne a héja emészthetö - én soha nem hámozom az uborkát, és még sose vettem észre, hoyg nem tudnám megemészteni, vagy bárki is a családból, pedig már 40 éve igy esszük. Nekem héja nélkül sokkal iztelenebb.
2011. jún. 20. 15:54
Hasznos számodra ez a válasz?
9/11 KuranGaby válasza:
Hozzávalók:
1 db nagyobb kígyóuborka
1 db nagyobb gerezd fokhagyma
2,5 evőkanál 20%-os ecet
3 evőkanál kristálycukor
Só
Őrölt pirospaprika
Őrölt feketebors
Az uborkát meghámozom, vékonyra legyalulom, besózom, és jól elkeverem.
1 dl vizet vízforralóban felforralok, majd egy csinos tálba öntöm.
Belekeverek 3 evőkanál kristálycukrot, és feloldom. Hozzáadok 2,5 evőkanál 20%-os ecetet, majd felöntöm 4 dl hidegvízzel. Belereszelek 1 nagyobb gerezd fokhagymát.
Az uborkát kb. 15 perc állás után kinyomkodom, és az ecetes vízbe teszem. Tetejét megszórom őrölt pirospaprikával, és frissen őrölt borssal.
2011. júl. 19. 19:18
Hasznos számodra ez a válasz?
10/11 doboszoli válasza:
Könyörgöm, győzzön már meg valaki arról, hogy miért jó az uborka természetes levét kicsavarni, kidobni, majd csapvízzel pótolni!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!