Hogyan kell sonkát főzni?
A sonkát be kell áztatni egy éjszakán át hideg vízbe, ha rendes füstölt sonka, ha gyorsérlelésü, akkor nem.
Utána másik, hideg vízben kell kezdeni fözni, ha felforrt, egész alacsony fokozatra állítani, hogy éppen csak fodrozódjon a viz teteje.
Az alapszabály tényleg a kilónként egy óra, de a kiszámolt idö elött valamivel (pl. 3 óra esetén kb fél órával) célszerü megnézni, hogy elég puha-e, nehoyg szétfözödjön. A csontos akkor jó, ha a csontot ki lehet belöle húzni, és ha egy kést/hústüt beleszúrva magától lecsúszik a saját súlyától.
A levében hagyd kihülni, akkor sokkal szaftosabb lesz.
Az első válaszolónál jobban senki sem tudja megfogalmazni, érthetőbben leírni.Hallgass rá, nem fogsz csalódni.
A levében főtt tojás ízvilága is sokkal gazdagabb, mint a sima vízben főtté, vagyis ez is kitűnő válasz.
Saját tapasztalatomból méltányolom a hasznos válaszokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!