Füstölt, kötözött sonkát mennyi ideig kell főzni? (nyers)
az jó, ha borsot, babérlevelet, hagymát, fokhagymát teszek mellé?
vagy mit szokás?
semmit nem szokás mellé tenni, a a lényeg,hogy a saját íze kijöjjön.
nem tudom mekkora a sonka, talán 2 óra+ 1óra/kg
Főzés közben néha-néha forgasd át, hogy lehetőleg minden oldala főjjön "alulról" is. Hosszú nyelű, hosszú villájú villával szoktunk beleszúrni, és ha már a közepén is könnyen járja a villa, akkor már kész. Vigyázz, hogy "túl ne főzd", mert akkor viszont szelni lesz nehezebb.
Amiket beleraktál nem fogják rontani. Mifelénk szokás, hogy húsvét előtt max. 2 nappal főzzük a sonkát. Amikor az kész, a sonkaléből félreteszünk egy fazéknyit, és majd abban főzzük meg a tojásokat. Finomabb lesz az ízük.
köszönöm!
a tojást mi is abban főzzük.
akkor kb.2 óráig főzöm, aztán meglátjuk.
Szerintem:
Az ahány kiló annyi óra helytálló.
Szurkálni tilos.
Előző este be szoktam áztatni hideg vízbe, a só miatt.(a házit)
A főzővízben hűljön ki.
Nem szoktam mellé semmit tenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!