A sonkát hideg vagy forrásban lévő vízben kell elkezdeni főzni?
Jobbnál jobb válaszok jöttek. :)
Már csak annyit szeretnék hozzáfűzni, hogy a levét is érdemes eltenni, jó kis füstölt lé, jó benne megfőzni szemes babot, lencsét, sárgaborsót.. (levesnek, főzeléknek)
Jól mondják az előttem szólók! Még egy ötlet, még finomabb lesz a sonka, ha a főzővízbe dobsz pár szem borsot, egy fej hagymát, pár gerezd fokhagymát is!
Miután megfőtt, én kiveszem a főzővízből, azonnal annyi hideg vízbe teszem amennyi ellepi, és úgy hűtöm le! Ezután hideg helyen dermesztem. Így szépen egyben marad, és könnyen lehet szeletelni!
Igazad van, mert én is rögtön írhattam volna a fűszereket :)
egészbors, pár gerezd fokhagyma, 1-2 babérlevél, egy kisebb vöröshagyma egészben.persze a főzővízben hagyom kihűlni.
reggel, amikor fagyos rajta a zsír, azt leszedem egy tálkába, és kiemelem a sonkát. megtörölgetem papírtörlővel, és egy fedeles jénaiba teszem tálalásig.
zsírja és a leve sem megy kárba, lefagyasztva vár egy későbbi bab,-vagy krumplilvesre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!