A sonkát hideg vagy forrásban lévő vízben kell elkezdeni főzni?
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Jobbnál jobb válaszok jöttek. :)
Már csak annyit szeretnék hozzáfűzni, hogy a levét is érdemes eltenni, jó kis füstölt lé, jó benne megfőzni szemes babot, lencsét, sárgaborsót.. (levesnek, főzeléknek)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Jól mondják az előttem szólók! Még egy ötlet, még finomabb lesz a sonka, ha a főzővízbe dobsz pár szem borsot, egy fej hagymát, pár gerezd fokhagymát is!
Miután megfőtt, én kiveszem a főzővízből, azonnal annyi hideg vízbe teszem amennyi ellepi, és úgy hűtöm le! Ezután hideg helyen dermesztem. Így szépen egyben marad, és könnyen lehet szeletelni!
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Igazad van, mert én is rögtön írhattam volna a fűszereket :)
egészbors, pár gerezd fokhagyma, 1-2 babérlevél, egy kisebb vöröshagyma egészben.persze a főzővízben hagyom kihűlni.
reggel, amikor fagyos rajta a zsír, azt leszedem egy tálkába, és kiemelem a sonkát. megtörölgetem papírtörlővel, és egy fedeles jénaiba teszem tálalásig.
zsírja és a leve sem megy kárba, lefagyasztva vár egy későbbi bab,-vagy krumplilvesre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!