Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Milyen laktató ételeket...

Milyen laktató ételeket főztök ebben a hideg időben?

Figyelt kérdés
Párommal kettesen élünk, de nem szeretnék mindennap a tűzhely mellett állni.
2013. febr. 3. 15:57
 1/10 anonim ***** válasza:
54%
Az étel mindegyik laktató,ha megfelelő mennyiséget eszel. :)
2013. febr. 3. 16:16
 2/10 A kérdező kommentje:
Nem ilyen válaszokat vártam, hanem konkrét ételeket.
2013. febr. 3. 16:28
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Levesek, abból szinte minden nap... gulyásleves, meggyleves, krumplileves, zöldségleves, franlfurti leves, francia hagymaleves, brokkolikrémleves, húsleves, paradicsomleves, tárkonyos raguleves, lencseleves, bableves...

Főzelékek, krumplis tészta, sült húsok (Zacskóban, sütőben sütve), rántott hal krumplisalátával, bundás kenyér, virsli kenyérrel és sok zöldséggel, sajtos-tejfölös lángos, rakott krumpli, rakott zöldségek, rizibizi pörkölttel... ilyesmiket.

Általában 2-3 napig elég egy főzet nálunk.

2013. febr. 3. 16:36
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

Én is kétnapra való kajákat főzök, akár leves, akár főétel.

Ma pl. főztem zöldbablevest, abból lett 3 napra is, de ha síma paprikás-krumli, vagy akármilyen pörkölt, még a nokedliből is úgy kavarok, amit a pörkölt mellé készítek, hogy még maradjon belőle egy adag tojásos nokedlinek.

Ha sült hús, és a köret törtkrumpli, akkor abból maradjon egy adag krumplis-tésztának.

Ha resztelt máj, abból is lehet 2 napra, a hűtőben eláll.

Egytálétel levesek: gulyásleves, bableves, de egy síma rántott leves, tojásleves is jó még másnap is.

Rakott krumpli, vagy rakott káposzta is, a szárma, vagy síma húsos káposzta pedig kifejezetten úgy jó.

Főzhetsz kocsonyát is, abból sem egy napra valót készítel.

Főzelékeket is.

Szóval gyakorlatilag a sült krumplin és a tükörtojáson, rántottán, főtt vagy sült virslin kívül szinten mindenből minimum 2 napra főzök.

2013. febr. 3. 16:40
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

Péntektől főzök vasárnapig nagyobb családra, de mindig úgy, hogy mindenből marad 1-2 adag, amit le tudok fagyasztani.

babgulyás,raguleves, palócleves, húsleves, főzelékek sülthússal, fasírtok, rántotthús, rántottmáj, hal, ezekből teszek el pár darabot egyedileg tálcán lefagyasztva, amit aztán már összébb tudok pakolni.

tényleg a legkisebb maradékot sem dobom ki, valamikor valamire jó hétköznap elővéve.

egyedül krumplit nem fagyasztok le, mert azt percek alatt lehet frisset készíteni.

a hideg nem befolyásolja a menüt, általában tartalmasat, leves , második körettel savanyúval. minden pénteken sütök egy tepsi sütit, de van amikor hétköznap is, csak úgy. pizzát is szoktam kb kéthetetne sütni.

Nyáron persze könnyített levesek, sok friss saláta kerül asztalra, és gyakori hétvégeken valamelyik családtagnál

a bográcsozás, grillezés.

azért már jó lenne, ha tavaszodna... :)

2013. febr. 3. 17:07
 6/10 anonim ***** válasza:
81%

Brassói (legeslegnagyobb kedvenc), hétvégente néha hurka-kolbász és zsírjában sült krumpli, paprikás krumpli, tejszínes, párolt csirkemell tésztával, bármilyen leves, bármilyen főzelék fasírttal vagy sült hússal, szezámmagos, mézes csirkemell vajas, párolt krumplival, rizses hús, de a rizsbe rakok zöldség zöldjét, borsót, répát, tv paprikát és fűszereket, krumplipüré bármilyen husival, borsos tokány

Ezeket esszük leggyakrabban, többségük eláll több napig és nem is kell velük sokat szenvedni.

2013. febr. 3. 17:28
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

nekem a párom kőműves, egy gyárban dolgozik ezeket szoktam csinálni

paprikáskrumpli friss puha kenyérrel, uborkával

pásztortarhonya csalamádéval

lencsefőzelék füstölt tarjával

sárgaborsófőzelék pörkölttel

tarhonyáshús

rizseshús

gulyásleves fokhagymás cipóval

lencsegulyás, babgulyás friss burgonyás kenyérrel

sárgborsóleves füstölt kolbásszal, túrógombóc tejföllel

lebbencsleves, zöldborsófőzelék pörkölttel

rántotthús vajaskrumplival

rántotta kolbásszal, szalonnával

brassói

székelykáposzta

töltöttkáposzta

májgombócleves, krumplistészta

sertésraguleves, sajtos tejfölös lángos

fánk, gofri, palacsinta, piték, rácsos sütik, mézes krémes desszertnek

szendvicsbe, sajtkrém, főtt tojás, kolbász, sonka, paprika

tojásos kolbászos virsli lecsó friss kenyérrel

paradicsomos káposzta stefáni vagdalttal

2013. febr. 3. 17:59
 8/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm, nagyon jókat írtatok!!:-) Paradicsomos káposztát Ti hogyan készítetek? Köszönöm előre is a válaszokat!
2013. febr. 3. 19:35
 9/10 anonim ***** válasza:
100%

Paradicsomos káposzta nálam: leszelek egy kilós-kiló húsz körüli édeskáposztát, egy nagy fazékban felteszem főni.

hozzávágok egy jó közepes hagymát finomra vágva. sózom, őrölt köményel megszórom és puhára főzöm.

ekkor teszek bele, egy kb 350 gr-os üveges paradicsompürét, teszek bele egy kis szárított bazsalikomot is.(ezt nem rég fedeztem fel, hogy milyen finom ízt ad neki )

egy paprikás rántással még berántom, az adja meg végül a kellő sűrűségét, állagát.

cukrot ízlés szerint, attól fütgg, a paradicsom mennyire savanyú.

Épp szombaton főztem fokhagymás sültoldalassal nagyon szeretjük.

2013. febr. 3. 20:13
 10/10 anonim ***** válasza:

Én is úgy cinálom, mint ahogy az előttem válaszoló leírta. Csak én még szoktam beletenni egy-két darab paradicsomot és zeller zöldjét is, vagy petrezselymet

általában sült karaj vagy oldalas, fasírt, sült virsli, stefánia vagdalt vagy rántott párizsi van hozzá, ritkán csinálok fokhagymás köményes szeletet hozzá

2013. febr. 3. 22:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!