Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Meddig lehet elkezdeni a...

Meddig lehet elkezdeni a futást, hány fok hideg az amiben lehet elkezdeni a futást?

Figyelt kérdés
Mozgás,erőnlét fokozás,kikapcsolás miatt szeretnék elkezdeni futni,de csak vagy késő este,vagy nagyon korán tudnék menni.Mivel elég hűvös van mostanság,ezért nem tudom nem ártok -e vele.Akarok futni,de valakitől hallottam,vagy olvastam nem tudom,hogy hidegben nem tanácsos.Szóval fussak vagy nem?
2010. okt. 22. 08:22
 1/3 anonim ***** válasza:

A futást bármikor el lehet kezdeni.Akár hidegben is.Én pl. ha esik az eső akkor is szoktam futni.Egy a lényeg.Normálisan fel kell öltözni.Futás közben nem szabad megállni mert akkor megfázol.Orrodon vedd a levegőt és szádon ki.Télen nem a tempós futáson van a hangsúly, ez egyfajta szinten tartás.Na jó amikor mínusz 20 alá esik a hőmérséklet akkor lehet nem mennék futni.Bár... ki tudja. :)

Ja és még valami!!!BEMELEGÍTÉS!!!!

2010. okt. 22. 10:40
 2/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm!
2010. okt. 22. 14:22
 3/3 anonim ***** válasza:
Magyarországon gyakorlatilag nincs olyan hideg, hogy ne lehetne futni. Legalább -15 fokig a tüdőben kellően fel tud melegedni a hideg levegő, ez semmi gondot nem okoz. Persze megfelelően kell öltözni, nagyon jó téli futóruhák és kiegészítők (sapka, kesztyű) vannak, bár egy vagyonba kerülnek. De nekem pl. kesztyű szinte sose kellett.
2010. okt. 22. 18:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!