Ha a rakott karfiol hozzávalóit, természetesen rizshez való mennyiségű vízzel plusz fűszerekkel, nyersen rakom a tepsibe, úgy jó lehet a végeredmény?
Én is valami ilyesmitől tartok.
Például hogy hamarabb felszívja a vizet a rizs minthogy a karfiol is kellően megpuhulna.
Kísérleteztem régebben dzsuveccsel (ez egy szerb rakott zöldség), hogy a rizst nyersen a rétegek közé szórtam, de nem lett jó. Egyik rizsszem megfőtt, a másik recsegett a fogam között. Most úgy csinálom, hogy kevés olajon megfuttatom, és minimális vízzel előfőzöm, így teszem a rétegek közé, és így jó.
Persze a dzsuvecs nem összehasonlítható a karfiollal, mert abban főként olyan zöldségek vannak, amik vizet engednek, és pont azért nem főzöm meg a rizst, hogy felszívja a sok nedvességet. A karfiol viszont elég száraz, annak a megfőzéséhez is víz kell, meg a rizshez is. Én biztos, hogy előfőzném mind a kettőt, mielőtt a tepsibe tenném.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!