Milyen lehet az a kókuszkrémes pite, ami az I Carly című sorozatban volt? Mi lehet a receptje? Esetleg valami hasonló recept?
Erre gondolsz? :) A tésztához:
20 dkg porcukor
2 tojás
13 dkg sütőmargarin
1 kis pohár tejföl
25 dkg liszt
1 csomag sütőpor
A krémhez:
12 dkg sütőmargarin
20 dkg porcukor
2 evőkanál kakaó (nem cukrozott!)
0,5 dl tej
10 dkg kókuszreszelék
Elkészítés:
A porcukrot kikeverjük a tojásokkal és a felolvasztott margarinnal. Hozzáadjuk a pohár tejfölt, a lisztet és a sütőport, és kivajazott, kilisztezett tepsibe öntjük. Addig sütjük közepes lángon, amíg szép barna lesz a teteje. Ez kb. 20-30 perc.
A krémhez összeöntjük a margarint, a porcukrot, a kakaót és a tejet, összeforraljuk. Utána a kókuszreszeléket belekeverjük, majd forrón a tésztára öntjük.
Tegnap csináltam ilyet.
Hm, nem tudom, hogy ez-e a receptje, az olyan fehér volt és krémes és hasonlított egy tortaszeletre. Gondolom alol tészta, rajta kókuszkrém.
Azért köszi a receptet, ha nem is az, kipróbálom ezt is!:-)))
Szia! Uhh az nekem is megtetszett...
Valami hasonló lehet, szerintem is tejszínhab volt a tetején, nem tészta, bár én inkább ne a spray-s, hanem a porból tejjel felverős változatot teszem majd rá :D
A receptet itt találtam (lejjebb):
A szövegét bemásoltam ide is:
Kókuszkrémes pite:
Hozzávalók:
tészta:
190 g liszt
1/4 teáskanál só
1/4 teáskanál sütőpor
2 evőkanál cukor
115 g hideg vaj
6 evőkanál jeges viz
1/4 teáskanál ecet
Töltelék :
360 ml tej
360 ml tejszin
2 tojás
150 g cukor
65 g liszt
1/4 teáskanál só
300 ml kókuszreszelék
3/4 teáskanál vanilia kivonat vagy egy csomag vaniliáscukor
tejszinhab a tetejére
Elkészités:
Készitsük el a tésztát: Keverjük el a lisztet a cukorral, sóval, sütőporral. Morzsoljuk bele a vajat. Apránként adjuk hozzá a jeges vizet és gyorsan gyúrjuk össze. Nem biztos hogy az összes viz kelleni fog. Pihentessük a tésztát 30 percig a hűtőben, letakarva nehogy kiszáradjon. 30 perc elteltével nyújtsuk ki kör alakban és béleljunk ki vele egy kerek piteformát. Előmelegitett 200 fokos sütőben süssük aranyszinűre, majd hagyjuk kihűlni.
Töltelék:
egy közepes lábasban keverjük össze a tejet, tejszint, tojást, cukrot, lisztet és sót.
Érdemes először kikeverni a lisztet és cukrot csak a tejjel, hogy ne legyen csomós.
Alacsony hőfokon, folyamatosan kevergetve melegitsük forráspontig, de ne hagyjuk forrni. Ezalatt jól besűrűsödik mint egy puding.
Húzzuk félre a tűzről és keverjük bele a kókuszt és a vaniliát.
Öntsük a pitetésztába és hagyjuk hűlni 2-4 órán át.
Szórjuk meg a tetejét száraz serpenyőben piritott kókuszreszelékkel, és adjunk mellé tejszinhabot.
Az ICarly weboldalán fennvan a recept:
Bár ehhez jól kell tudni a angolul.
DE, ha a googleba beírod azt, hogy: coconut cream pie akkor kiad egy csomó olyat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!