Valóban sokkal egészségesebb az olívaolaj és a kókuszolaj, mint a hagyományos napraforgó étolaj?
Napi szinten egy evőkanálnyi napraforgóolajat használok, ennyiben sütöm meg a 200 g csirkét, amit elfogyasztok.
Mindenképpen érdemes lenne ezt lecserélni olívára vagy kókuszra, vagy ilyen kisebb mennyiségben teljesen mindegy?
A disznozsirral es a koleszterinnel sincs semmi baj. Szamtalan tanulmany bebizonyitotta mar, hogy a "magas" koleszterinszint nem okoz semmifele bajt (mint amikkel jo ideig ijesztgettek, mert valahogy el kellett adni a szr margarint. Se erelzarodas se semmit nem kapott meg miatta senki)
Utana lehet nezni.
Nem terljesen mindegy, de valószínűleg nem attól az egy kanál étolajtól lesz bajod... Én lecserélném, mert szeretem megtenni, ami tőlem telik (így is elég méreg s egyéb egészségtelen dolog éri az embert, amin könnyen tudok változtatni, azon miért ne? főleg, ha nem is drágít sokat).
Én kókuszzsírt használok, mert utálom az olíva ízét s jókat hallok róla mindenütt, csak pár fanatikus szidja. A telített zsírok sem egyformák, amúgy semmi bajom a telített zsírral, rengeteget viszek be tojásból is, s az remek étel. Sokat csökkentene az életmódom egészségességén, ha csak úgy kihagynám, persze ez nem mindenkire igaz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!