Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Egy hagyományos vadas szósz-ra...

Egy hagyományos vadas szósz-ragu receptetek van?

Figyelt kérdés
Hagyományos alatt azt értem ami alap fűszerek / zöldségekkel készül ami megtalálható itthon így hónap végén...(amik vannak itthon; bors , só , paprika , paradicsom , mustár , petrezselyem , oregánó , bazsalikom , majoranna , kömény , fokhagyma , hagyma , sertés fűszer , répa , gyökér , citrom , zsír , tejföl , liszt. Ezekből összehozható egy finom vadas? -ha igen kérlek írjátok le a menetét.) Igen első vadasom , 23/ffi. :)

2017. febr. 3. 02:05
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%

[link]

Ez egy jó vadas recept.Sok sikert.

2017. febr. 3. 07:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/12 anonim ***** válasza:
88%

Az 1-es által felrakott link a tökéletes recept!!! Én is így csinálom. :))


Arra vigyázz, hogy:

- amikorra a hús (+ a zöldség) megpuhul, akkorra lehetőleg a levét is forrja el, hogy minél sűrűbb mixelt (=összetört) masszát kapjál.

- amikor a liszttel elkavart tejfölt beleöntöd, akkor legyen a kezed ügyében egy adag hideg!víz, ha hirtelen elkezd becsomósodni, azzal tudod hígítani


Ha most kezdő vagy, nem feltétlenül szükséges a krumplis-gombóccal bajlódnod, jó az kifőzött tésztával, rizzsel, makarónival is.

Fincsi lesz, jó étvágyat!

2017. febr. 3. 08:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/12 anonim ***** válasza:
100%

Zöldséges Vadas


Marhahúsból, vadhúsból vagy nyúl húsból készítjük.

Hozzávalók:

1,5kg hús

5db közepes sárgarépa

3db fehérrépa

1evő kanál áfonya vagy meggy lekvár vagy erdei gyümölcs (A savanykás ízt adja meg pluszba)

Só, egész bors, babérlevél, liszt, tejföl, cukor, mustár, zsiradék.

A felszeletelt húst sózzuk, borsozzuk, lisztbe mártjuk: A forró zsiradékon mindkét oldalát a húsnak megpirítjuk. A húst félretesszük, egy tálra.

A visszamaradt zsiradékon 3 evő kanál barna cukrot karamellizálunk. a cukornak sötét színűnek kell lennie, de ne égjen meg, mert akkor keserű lesz a mártás.

A karamellizált cukorra teszünk 1,5 evő kanál mustárt.1 evőkanál erdei gyümölcs lekvárt vagy áfonya lekvár vagy meggy lekvárt. Gyorsan elkeverjük, majd a megtisztított zöldséget átforgatjuk a 1-2 percig pirítjuk. Hozzá rakjuk a húst, majd babérlevelet, egész borsszemeket felengedjük annyi folyadékkal, ami ellepi a húst:

Amikor a zöldségek, és a hús is megpuhult : A zöldségeket kivesszük az edényből a a főző lével együtt turmixszoljuk . a mártást megkóstoljuk, ha kell, még ízesítjük 2evő kanál tejfölt keverünk bele.

A kész mártásba beletesszük húsokat, és összeforraljuk.

[URL= [link]

2017. febr. 3. 09:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/12 anonim ***** válasza:
100%

Bocs így néz ki ha készen van..

[link]

2017. febr. 3. 09:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/12 A kérdező kommentje:

#1 koszonom a linket


#2 Koszi a tippet, en igazabol a habarast ugy csinalom mindig , hogy gepi habvero a kezbe, tejfol+liszt, es gyorsan raontok egy mero kanal levet (forron, abbol amit epp fozok , es van leve es suriteni akarom) , gyorsan kikeverem, hogy ne ugorjon ossze a tejfol , es ne is csomosodjon es a vege fele behabarom lassu tuzon majd rotyogtatom 1-2 percig. :)


#3 az utolso megoldas tetszik legjobban , mert ott csak a vegen ossze kell turmixolni az alaplevet a zoldsegekkel.


Mindegyik jol nez ki , szerintem kiprobaljuk mindkettot. (Bocsi az ekezet hiany miatt.)

2017. febr. 3. 12:52
 6/12 anonim ***** válasza:
100%

Kiváló válaszok, linkek, receptek, De: nem mindig vesz az ember marhahúst, vagy vadat, de szereti a mártást.

Így bátran mondom, hogy egy jó vadasmártást más húsokhoz is érdemes készíteni, mert nagyon finom, és gyorsabb is.

Gyakran csinálok, így szívesen megírom az én vadasmártás változatomat, ha megkeresel.Persze én is ragaszkodom a zsemlegombóchoz, kroketthez, krumplifánkhoz, kifőtt tészta legvégső esetben kerül "terítékre"

2017. febr. 3. 12:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/12 A kérdező kommentje:

#5 Szívesen veszek minden receptet/kommentet.


#6 A google és hasonló beszólásokkal ellentétben; a google nem magyarázza el hogy csináljam és nem segít ha elakadok. :)

2017. febr. 3. 13:06
 8/12 anonim ***** válasza:
93%

Kedves kérdező, tiszta szívből respektálom a frappáns válaszaidat.Bár mindenki ilyen tiszta fejjel és érvekkel tudna szembeszállni az ilyen válaszolókkal, akinek beolvastál.

A kérdésre már válaszoltam, és készséggel válaszolok Neked máskor is, bármilyen sütés-főzés kérdésed lenne.

üdv:)

2017. febr. 3. 18:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/12 A kérdező kommentje:
Holnap fogom megfozni, mert mara volt meg fott kaja. :) Mondjuk botmixerem nincs de max egy krumplitorovel megoldom, vagy turmixgeppel a pepesitest. Mindenkepp leirom milyen lett majd. :)
2017. febr. 3. 19:07
 10/12 A kérdező kommentje:

Köszönöm még egyszer a segítségeket, tippeket.

Én tettem bele majorannát a mustár miatt (minden mustáros/mustármagos ételbe teszek) a vége fele, illetve 1 kanál mustárt még a habarásba, mivel több répa került bele, édesebb lett, viszont ez így kompenzálta. Fedő alatt főztem az alapot, szóval nem igazán forrt le a leve, nem is baj nekem igy elég sűrü, ízlik is.


Viszont tésztával eszem mert mire végeznék a zsemle/burgonya gombócokkal kilukadna a gyomrom. :D


Csatolok 2 képet a végeredményről, a sárgábbik a rendes színe..nem tudom a másik miért barnásabb árnyalatú..:)


[link]

[link]

2017. febr. 4. 16:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!