Tippek, hogy ne folyjon ki a buktából a lekvár? Csak sütésálló lekvár jó erre a célra?
Nem, viszont azzal biztosabb lesz a végeredmény.
Ha úgy tekered föl, hogy nincs rés, sőt, a feltekerés előtt a széleket is lekened tojással, valószínűleg nem fog kifolyni. De folyós lekvár akkor sem alkalmas feltétlenül célra, érdemes besűríteni picit, pl. egy fazékban elpárolva belőle a nedvességet vagy pektin adagolásával.
Rendben,köszönöm szépen!
Valamint hallottam valahol olyat,hogy egy kis lisztel besűrítik a lekvárt így nem folyik ki,nem tudom ez jó lehet e?!
Akkor jól sejtettrem :D
Köszönöm
58%-os: a pektin az, ami miatt a gyümölcsökböl lekvárt lehet csinálni, ugyanis attól lesz lekvár-állaga.
Amit kapni lehet, az almából kivont pektin, azaz a pektin hozzáadása nem árt a lekvárnak és föleg nem lesz töle folyékonyabb!
Így igaz, a pektin nem olvadékony, természetes anyag.
Kemény szilvalekvárral is finom a bukta, az sem folyik ki.
Hát a sütésállóak nem túl jóízűek, talán a vegyes gyümölcs, ami még elmegy, az hasonlít ízre a régi "hitlerszalonnára ".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!