Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Tippek, hogy ne folyjon ki a...

Tippek, hogy ne folyjon ki a buktából a lekvár? Csak sütésálló lekvár jó erre a célra?

Figyelt kérdés
2017. márc. 27. 13:52
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
51%

Nem, viszont azzal biztosabb lesz a végeredmény.


Ha úgy tekered föl, hogy nincs rés, sőt, a feltekerés előtt a széleket is lekened tojással, valószínűleg nem fog kifolyni. De folyós lekvár akkor sem alkalmas feltétlenül célra, érdemes besűríteni picit, pl. egy fazékban elpárolva belőle a nedvességet vagy pektin adagolásával.

2017. márc. 27. 14:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/13 A kérdező kommentje:

Rendben,köszönöm szépen!

Valamint hallottam valahol olyat,hogy egy kis lisztel besűrítik a lekvárt így nem folyik ki,nem tudom ez jó lehet e?!

2017. márc. 27. 14:19
 3/13 anonim ***** válasza:
100%
Ha lisztet teszel bele, akkor borzalmasan rossz íze lesz.
2017. márc. 27. 14:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/13 A kérdező kommentje:

Akkor jól sejtettrem :D

Köszönöm

2017. márc. 27. 14:52
 5/13 anonim ***** válasza:
83%
Még a sütésálló lekvár sem biztos, de jobb,mint a többi. A többiből azért folyik ki, mert a benne levő zselatin vagy pektin felolvad benne. Nem tudod semmivel sütésállóvá tenni.
2017. márc. 27. 15:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/13 anonim ***** válasza:
48%
Még annyit: az első rossz választ adott. ha pektint adsz hozzá, még folyósabb lesz.
2017. márc. 27. 15:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/13 anonim ***** válasza:
70%

58%-os: a pektin az, ami miatt a gyümölcsökböl lekvárt lehet csinálni, ugyanis attól lesz lekvár-állaga.

Amit kapni lehet, az almából kivont pektin, azaz a pektin hozzáadása nem árt a lekvárnak és föleg nem lesz töle folyékonyabb!

2017. márc. 27. 15:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/13 anonim ***** válasza:
100%
A tésztával lehet a gond. Az én buktám nem folyós, benne marad a lekvár. Utálom a sütőlekvárt, emiatt nem is használok ilyesmit.
2017. márc. 27. 15:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/13 anonim ***** válasza:
90%

Így igaz, a pektin nem olvadékony, természetes anyag.

Kemény szilvalekvárral is finom a bukta, az sem folyik ki.

Hát a sütésállóak nem túl jóízűek, talán a vegyes gyümölcs, ami még elmegy, az hasonlít ízre a régi "hitlerszalonnára ".

2017. márc. 27. 16:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/13 anonim ***** válasza:
100%
A sütésálló lekvár nem folyik ki a tésztából, de nem is finom. Ha házi lekvárt szeretnél sütésállóvá tenni, akkor keverd ki tojássárgájával. Nem vicc, nem érzed az ízén, és nem folyik ki. Én már kipróbáltam, tényleg így van.
2017. márc. 27. 17:15
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!