Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mi volt a legnagyobb baki a...

Mi volt a legnagyobb baki a konyhában, amit elkövettél?

Figyelt kérdés

Nekem a mai napig semmi ilyesmi nem történt az életemben, nem gyújtottam fel a konyhát, nem égettem oda a húst vagy a sütit, nem raktam csípős paprikát az édes helyett, vagy bármi hasonló (én eddig ezeket hallottam barátoktól, családtagoktól :D).

Épp betegek vagyunk, párom hazahozott valamit a munkahelyéről, gondoltam a lázunkra meg a fájós torokra készítek egy jó húslevest, illetve ilyenkor literszám isszuk a meleg teát, egy nagy lábosban szoktam forralni hozzá a vizet a tűzhelyen. A kettőt egyszerre csináltam, párhuzamosan, a leves már majdnem kész volt, mikor a teának valót felraktam. Édesítővel isszuk a teát, ekkora adaghoz olyan 15 darabot szoktam rakni. Kinyomtam a kezembe... és hopp, bele a tyúkhúslevesbe :D Ezt akkor ráadásul még nem vettem észre, csak mikor elkezdtük kanalazni a levest, sajnos ehetetlen volt, dobhattam ki.


Veletek történt már hasonló? Szívesen elolvasnám, kicsit megnyugtatna, hogy nem csak én vagyok béna :)

Próbálok nevetni rajta, de azért fáj a szívem, mert utálok ételt kidobni :(


2017. márc. 27. 00:05
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
100%

Nem épp a konyhában, hanem bográcsozás alkalmával:

Elérkezett a várva várt pillanat, amikor már csak meg kellett koronázni a pörköltet a vörösborral. A sógorom nagy lelkesen hozta ki a megbontott palack vörösbort, ami Isten tudja mennyi ideje lehetett nyitva, mert ecetté alakult, de ez csak akkor derült ki, mikor bele öntöttük a pörköltbe és bele kóstoltunk. Jó hír, hogy nem kellett kidobni, mert a bölcs nagymama adta a tippet, hogy öntsünk bele szódabikarbónát, mert semlegesíti. Tényleg így is lett, egy darabig pezsgett a bogrács tartalma, úgy nézett ki, mint a boszorkánykonyha, de végül tényleg elvette az ecet erejét. Sőt a hús még puhább lett :-D Azóta azért minden esetre csak frissen bontott borral kezdünk, és bele kóstolunk.

2017. márc. 27. 09:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/24 anonim ***** válasza:
100%

Egyszer egy haverom unszolására félbehagytam a dinsztelést, hogy gyorsan mutasson valamit.

Elkezdtük nézni, aztán mire a francia kommandósok visszafoglalták a francia jachtot a szomáliai

kalózoktól addigra az olajnak már méteres lángja lett.

2017. márc. 27. 09:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/24 anonim ***** válasza:
100%
Pannacottát készítettem, de korábban nem dolgoztam még zselatinnal. Mivel nem akart besűrűsödni, beleraktam mégegy lapzselatint, meg valamennyi zselatin port is. Nem tudtam, hogy sűrűsödni akkor kezd el, amikor lehűl, úgyhogy falazni lehetett volna vele, mikor kivettem a hűtőből.
2017. márc. 27. 09:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/24 anonim ***** válasza:
38%
Technokol Rapid-ot tettem Piros Arany helyett a halászlébe. Piros tubus-piros tubus. Majdnem meglincseltek a haverok, mert már mindenki dögéhes volt. Olyan szag volt, mint valami szipus tanyán.Ja! És ha erőspaprikát teszel az ételbe akkor utána ne pisilj, mert nem jó (ffi).
2017. márc. 27. 09:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/24 anonim ***** válasza:
93%

Ovis koromban megettem egy kis játékvödörnyi mákot. Állítólag 3 napig aludtam, már hülyére aggódtak, hogy sosem fogok felébredni.

Nem tudták mi bajom, mert titokban ettem.

Én sem értettem.

2017. márc. 27. 11:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/24 anonim ***** válasza:
100%
Nálam volt ősrobbanás kezdő koromban. Jénaiban akartam borsót párolni. Már jó forró volt az olaj, amikor rázúdítottam egy zacskó fagyos borsót. Akkor történt a robbanás, és elborította a konyhát a borsó és borsó nagyságúra törött jénai üvegdarabkák. Még jó, hogy nem sérültem meg, de feltakarítani sem volt egy sétagalopp...
2017. márc. 27. 11:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 17/24 anonim ***** válasza:
100%

Félig elégettem a kacsasültet - apa dögéhes volt már, így e az ehető részt elpusztította, meg egyszer nem sült meg a túrós sütim.

Ja, és vendégségbe faja pépet csináltunk krumplipüré helyett.

2017. márc. 27. 11:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 18/24 anonim ***** válasza:
100%
Véletlenül levertem a serpenyőt,mikor tükörtojást akartam készíteni. A lábfejemre folyt,még a zokni is rám olvadt. 4 hétig jártam kötözésre,szépen meg is maradt a helye.
2017. márc. 27. 12:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 19/24 anonim ***** válasza:
100%

Pár éve nagy divat volt a sütőcukor (finomabb szemcse, mint a kristálycukor, olyan, mint a só), elfogyott a porcukor, így Anyukám mondta van ott ilyen finomszemcséjű cukor, tegyek azt a sütibe. A piskótatekercs betöltve, a túrótorta alapja sült, épp a túrókrémet kevertem be, hát igen, gondoltam megkóstolom, észreveszem, hogy kegyetlen sós, ahh, mondom tuti az ujjamon maradt a só valamiről, megmostam, még mindig sós a krém, na szembesültem vele, hogy az bizony só, és nem finomszemcséjű cukor, mehetett ki minden, piskótatekercs, tortalap, -krém, azóta hatalmas betűkkel mindenre rá van írva, hogy mi az. :D


Anya kómásan pirospaprika helyett fahéjat rakott a hagymára, pörköltnek, de időben észrevette, így csak a hagyma ment ki.


Ez kisebb baki, gyümölcstorta lapot sima torta formában sütöttem, és túl vastag volt, így a külseje megégett, a belseje nyers maradt.

2017. márc. 27. 16:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 20/24 A kérdező kommentje:
Köszönöm, nagyon viccesek voltak! :)
2017. márc. 27. 18:07
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!