Miért nem sziruposodik, mit rontok el?
Türelem, ahogy a víz kezd elpárologni belőle, úgy fog folyamatosan sűrűsödni, és végül szirup lesz belőle.
remélem már sikerült is.
Ahhoz, hogy csak egy viszonylag híg szirupot kapjál, kb fordítva kéne.
Kb 1:1,5 - 1:2 arányban kell lenni a víznek és a cukornak.
Tehát 1 liter vízhez 1,5 - 2 kiló cukor.
A sűrűbb szirup elkészítéséhez 2 rész cukorhoz 1 rész vizet kell számolni. 150 g cukorhoz 75 ml vizet.
Addig kell foralnod, amíg a víz el nem párolog, vagy teszel még hozzá cukrot.
Az arányaid is rosszak és a technológia sem jó.
Először az 1 dl víz, 2 dl cukorból főzzél sűrű szirupot. És a vaníliát csak a legvégén add hozzá. A vanília illékony, ha sokáig főzöd, nagyrésze elillan, elpárolog a hosszantartó hőkezelés miatt. (Az egész konyha légtere tiszta vanília illat lesz, csak a szirupban marad kevés.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!